Sözlü tacizden kadın polisler de nasibini aldı

İki yunus kadın polise, iddialara göre yoldan geçen Ahmet S. (22), laf attı. Polislere bir süre direnen Ahmet S., kelepçelenerek karakola götürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2015 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözlü tacizden kadın polisler de nasibini aldı

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde görevli yunus polislerden olan 24 yaşındaki T.T. ile 22 yaşındaki M.G., 31 Ağustos günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Tuzla Deniz Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde görevlendirildiler. Programın başlamasının ardından Harp Okulu'nun dışında beklemeye başlayan iki yunus kadın polise, iddialara göre yoldan geçen Ahmet S. (22), laf attı. Şüphelinin attığı bu lafı duyan aynı yerde görevli erkek polisler, hemen yanına giderek genci uyardı. Polislere, "Ne olmuş, siz kendinizi ne zannediyorsunuz" diyen Ahmet S., gözaltına alınmak istendi. Polislere bir süre direnen Ahmet S., kelepçelenerek karakola götürüldü.

"LAF ATMADIM, SADECE ORADAN GEÇTİM"

Tuzla'da bir lokantada komi olarak çalışan Ahmet S. ifadesinde, olay günü kalabalık bir polis grubu önünden yürüyerek geçerken, erkek bir polisin önünün kestiğini söyledi. Polisin, kendisine, "Sen neden kadın polislere bakıyorsun?" dediğini belirten Ahmet S., "Ben laf falan atmadım. Kadın polislere bakmadım bile. Onlara direnmedim de" dedi.

İki kadın polis ise verdikleri ifadede, görev nedeniyle bir kafenin önünde beklediklerini belirterek, "Şüpheli, önümüzden geçerken duyacağımız şekilde, "Uf yavrulara bak be" dedi. İki erkek polis arkadaş da onu uyardı. Ancak o, "Ne olmuş" diyerek itiraz etti. Biz şikayetçi olunca da karakola götürmek istediler, direndi. Sonra arkadaşlar ona kelepçe takmak zorunda kaldı" dediler. Kadın polislere laf attığı iddiasıyla hakkında 'cinsel taciz' suçundan 5 aydan 3.5 yıla kadar ceza istemiyle dava açılan Ahmet S.'nin yargılanmasına, Anadolu Adalet Sarayı Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber