Avukat 168 gündür ölüm orucunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Münip Ermiş, İstanbul Barosuna kayıtlı avukat Behiç Aşçı'nın cezaevlerindeki tecrit uygulamasının kaldırılması için kamuoyunun dikkatini çekebilmek amacıyla başlattığı ölüm orucunun 168 gündür sürdüğünü ve her geçen gün ölüm sınırına yaklaştığını bildirdi.

Münip Ermiş yaptığı yazılı açıklamada, 2000 yılında F tipi cezaevlerinin açılmasıyla birlikte tutuklu ve hükümlülerin özel hücrelerde tecrit altında tutulduğu özel bir infaz modeli uygulandığını belirtti. Uygulanan bu modelde mahkumların tecrit altında tutulduğu gibi, savunma, havalandırma, tedavi görme, giyinme, okuma, yakınlarıyla görüşme ve iletişim kurma hakkı gibi temel haklarının da kısıtlandığını iddia eden Ermiş, F tipi cezaevlerinde 7 yıldır devam eden bu uygulamanın artık bir infaz modeli olma niteliğini kaybederek sistematik ve uzun süreli bir işkenceye dönüştüğünü öne sürdü.

Ermiş, açıklamasında şunları kaydetti:

?İstanbul Barosu avukatlarından meslektaşımız Behiç Aşçı, cezaevlerindeki tecrit uygulamasının kaldırılması için kamuoyunun dikkatini çekebilmek amacıyla 5 Nisan 2006 tarihinde ölüm orucuna başlamıştır. Avukat Behiç Aşçı, 168 gündür ölüm orucundadır ve her geçen gün ölüm sınırına yaklaşmaktadır. Meslektaşımızın ölüm orucunu durdurmak için ileri sürdüğü tüm talepleri son derece insanidir ve cezaevi güvenliğini herhangi bir şekilde zaafa uğratması da söz konusu değildir.

Bir avukatın son derece haklı ve meşru taleplerle, ölüm orucuna başlaması herkesi düşündürmelidir. Meslektaşımızın her geçen ölüm sınırına yaklaşması, avukat camiasını son derecede üzmekte ve kaygı içerisinde bırakmaktadır. Sayın Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten meslektaşımızın ölmesine izin vermemesini istiyoruz. Bu taleplerin hiç biri hukuk dışı olmadığı gibi tümüyle haklı ve insani taleplerdir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber