Poliklinik doktoruna özel muayenehane açma izni

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Eylül 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Poliklinik ve tıp merkezi gibi ayakta tedavi hizmeti verilen özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimler muayenehane açabilecek.
Sağlık Bakanlığı, Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik'i değiştirdi. Daha önceki yönetmelikte yer alan "Kanun gereğince başta hekim olmak üzere, bütün sağlık personeli mesleğini yalnızca bir tek sağlık kuruluşunda serbest olarak icra edebilir. İşyeri hekimliği ve sağlık kuruluşları bünyesinde, sürücü olur raporu düzenlemek için oluşturulan sağlık kurullarında kurul üyesi olarak icra edilen görevler, bu kısıtlamanın dışındadır. Ancak sağlık kurullarında sağlık kurulu üyeliği dışında mesleğini icra edemezler" ifadesi yeni yönetmelikte yer almadı. Bu sayede, ayakta teşhis ve tedavi hizmeti verilen poliklinik, tıp merkezi gibi özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlere yönelik uygulanan 'muayenehane açma' yasağı kalkmış oldu.

Yönetmelikle, Özel Sağlık Kuruluşu Denetleme Formu da değiştirildi. Bu çerçevede mevzuata uygunluk yönünden eksiklik tespit edilen sağlık kuruluşlarına yönelik verilen faaliyet durdurma süreleri yeniden düzenlendi. Çalışma yetkisi olmayan kişilerce hastaya müdahale edilmesi halinde, söz konusu sağlık kuruluşuna ek süre tanınmaksızın ve uyarı yapılmaksızın 3 günlük faaliyet durdurma cezası verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber