Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 23 Eylül 2006 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 22/8/2005 tarihli ve 25914 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"3) Bakanlığın doğrudan merkeze bağlı taşra Müdürlükleri olan; İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Müdürü, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Müdürü, Ankara Resim Heykel Müzesi Müdürü, Atatürk Kültür Merkezi Alanı Tesis ve İşletme Müdürü, Devlet Türk Dünyası Dans ve Müziği Topluluğu Müdürü, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü, Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü, Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürü, Devlet Modern Dans Topluluğu Müdürü, Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü, Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu Müdürü, Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü, Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü, Devlet Çoksesli Müzik Korosu Müdürü, Devlet Halk Dansları Topluluğu Müdürü, Devlet Geleneksel Türk Tiyatro Topluluğu Müdürü, Tarihi Türk Müziği Topluluğu Müdürü, Devlet Halk Ozanları Topluluğu Müdürü, Koruma Kurulu Büro Müdürü, Telif Hakları ve Sinema Müdürü, Rölöve ve Anıtlar Müdürü, Devlet Güzel Sanatlar Galeri Müdürü, Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvar Müdürü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdürü ve yardımcıları,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde ve 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "APK Uzmanı," ibaresi madde metinlerinden çıkarılmıştır.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"1) Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına veya kurumlarınca bilgisayar işletmeni konusunda açılan en az on gün süreli kurslara katılıp başarılı olduğunu gösterir belge sahibi olmak,"

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme için gerekli şartları taşıdıkları tespit edilen personel, Bakanlık tarafından bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde görevde yükselme eğitimine alınır. Ancak, bu eğitime alınacakların sayısı atama yapılacak boş kadro sayısının üç katını geçemez. Duyurulan boş kadro sayısının üç katından fazla personelin başvurması halinde, Personel Dairesi Başkanlığınca bu Yönetmeliğin EK-1 indeki Değerlendirme Formu esas alınarak yapılacak değerlendirmede, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Puanların eşit olması halinde sırasına göre hizmet süresi fazla olan, son sicil notu yüksek olan tercih edilir.

Atama yapılacağı duyurulan boş kadro sayısının üç katından az personelin başvurması durumunda, durumu uygun olan bütün personelin eğitime alınması sağlanır."

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber