Meteorolojiden etkili yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2006 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Isleri Genel Müdürlügü, bu gece ve yarin yurdun güney ve bati bölgelerinde 'etkili ve sürekli' gökgürültülü saganak yagis beklendigini duyurdu.

Meteoroloji Isleri Genel Müdürlügü'nden yapilan açiklamada saganak yagislarin yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdürdügü bildirildi.

Açiklamada, bugün Marmara, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Karadeniz ile Dogu Aadolu'nun kuzey ve batisinda saganak ve gökgürültülü saganak yagis beklendigi, yagislarin Marmara'nin kuzey ve batisi, Güney Ege kiyilari ile Akdeniz ve Dogu Karadeniz kiyilarinda etkili olacaginin tahmin edildigi belirtildi.

Yarin ise Marmara, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu ile Bati ve Orta Karadeniz'de görülecek saganak yagislarin Izmir, Mugla, Aydin, Denizli, Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Çanakkale, Balikesir, Istanbul basta olmak üzere Marmara'nin Güney ve dogusu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili ve sürekli olmasinin beklendigi ifade edildi.

Açiklamada rüzgarin yagis aninda 'kuvvetli ve kisa süreli firtina' seklinde eseceginin tahmin edildigi belirtilirken söyle denildi:

'Etkili ve sürekli gökgürültülü saganak seklinde görülecek yagislar ile yagis aninda kuvvetli ve kisa süreli firtina seklinde esmesi beklenen rüzgarin neden olabilecegi olumsuz sartlara karsi (sel, su baskini, taskin ve yildirim) ilgililerin ve vatandaslarin hazirlikli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber