Kuzey Irak'ta YÖK'e tuzak

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 24 Eylül 2006 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'yi kazanamayan Güneydoğulu gençleri sınavsız Üniversite'ye davet eden Barzani'nin tuzağına düşen öğrenciler YÖK'ün denlik vermesi umudu taşıyorlar

IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'den üniversite tuzağı... Barzani, davet ediyor, ÖSS'yi kazanamayan öğrenciler çareyi Selahaddin Üniversitesi'nde arıyor... Yetkililer ise, 'Bu tuzağa düşmeyin' uyarısında bulunuyor.

Saddam Hüseyin rejiminin devrilmesinden sonra dışa açılan Irak'ın Erbil kentindeki Selahaddin Üniversitesi, ÖSS'de başarılı olamayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki öğrencilere umut kapısı olarak gösteriliyor. Bu üniversitedeki öğrencilerin sayısının artmasının da YÖK'e denklik baskısı getireceği belirtiliyor.

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi kontrolündeki Selahaddin Üniversitesi'ne Türkiye'den giden öğrenciler, bir taraftan Barzani'nin verdiği burslarla ekonomik sıkıntı yaşamadan eğitim şansı bulurken, bir taraftan da diplomalarına YÖK'ün denklik vermesi umudunu taşıyor.

Barzani'nin öğrencileri burs, barınma ve iş garantisiyle Kuzey Irak'a davet etmesi Türkiye'de istediği üniversiteye ve bölüme girmek için yeterli puana sahip olamayan öğrenciler için umut kapısı oldu. Güneydoğu illerindeki gençlerin yoğun ilgi gösterdiği üniversite geçen yıl Türkiye'den gelen 2 bin öğrenciden 250'sinin talebini olumlu karşılandı. Önümüzdeki yıllarda bölgenin istikrarının sağlanmasıyla bu sayının artacağı tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber