TSK: Hakkari'de 10 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde çıkan çatışmalarda bölücü terör örgütü mensubu 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2015 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK: Hakkari'de 10 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'de 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile çıkan çatışmada 2 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, yol arama unsurlarınca tespit edilen 3 adet mayın/el yapımı patlayıcının imha edildiği ve bir mağaranın da kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

8 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 34. Hudut Tugay Komutanlığı kışlasına, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 8 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda, 100-150 kilogram patlayıcıya bağlı bin metre kablonun kullanıldığı menfez içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edildiği ve yerinde imha edildiği belirtildi.

Hakkari Şemdinli'de yol araması ve mayın/el yapımı patlayıcı kontrolü esnasında ise, Tuhi Köprüsü'nde kablo ile tuzaklanmış 6 adet el yapımı patlayıcının (5 adet 12 kg mutfak tüpü ve bir adet küçük tüp) tespit edildiği ve yerinde imha edildiği ifade edildi.

Osmaniye'de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 4 adet rüzgar türbininin el yapımı patlayıcı ile kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Van Özalp'ta 1 Ekim 2015 tarihinde bölgede icra edilen operasyon esnasında güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 şahıstan 22'sinin serbest bırakıldığı, 5'inin tutuklandığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber