Başkan cinayetinde düğüm çözülüyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın Karataş İlçe Belediye Başkanı 35 yaşındaki Yusuf Erenkara'nın 2 kişinin silahlı saldırısında kardeşiyle birlikte öldürülmesiyle ilgili olayın 4'üncü gününde, kaçan 2 tetikçiyle, otomobili kullanan 3'üncü kişinin kimlikleri belirlendi. ?Azmettirici' olduğu iddiasıyla gözaltında bulunan 40 yaşındaki Mehmet Kumlu ise susma hakkını kullandı.

Soruşturma, Karataş Cumhuriyet Savcılığı'nın yanı sıra, Adana Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan özel bir tim tarafından yürütülüyor. ?Azmettirici' olduğu iddiası ile gözaltında bulunan başkanın yakın arkadaşı Mehmet Kumlu susma hakkını kullanmayı sürdürürken, görgü tanıklarının ifadeleri, tetikçilerden birinin Kumlu'nun akrabalık bağı olan L. adlı bir kişi olduğunu ortaya koydu. Polisin açık kimliğini belirlediği bu kişi ve yanındaki diğer tetkikçi ile kaçtıkları otomobilin şoförü de her yerde aranıyor.

Olayın nedenine ilişkin olarak ilçede dolaşan söylentilerde, Mehmet Kumlu'nun sadece plaj kirası istenmesi veya bir küçük inşaat için ruhsat verilmemesi nedeniyle böyle bir olayı gerçekleştirmesine ihtimal verilmezken, daha büyük bir ?çıkar' olduğu üzerinde duruluyor. Bunun da antik bir bölgede yapılan kaçak kazı ve burada elde edildiği sanılan sikkeler veya tarihi eserler olabileceği, çıkar çatışmasının tartışmayı cinayete kadar taşımış olabileceği konuşuluyor.

İP VE KOLİ BANDI ÇIKTI

Cinayetin ardından araştırma başlayan özel polis ekibinin çalışmaları sonrasında elde edilen bulgular, Belediye Başkanı Yusuf Erenkara ile kardeşinin profesyonel tetikçilerin kurbanı olduğunu ortaya koydu. Cinayetin işlenişinde plan hatası yapıldığını tahmin eden polis, olaydan sonra terk edilmiş olarak bulunan otomobilde elde edilen koli bandı ve iplerden yola çıkarak, cinayetin başkanı evinden kaçırıp başka bir yerde öldürme üzerine kurulduğu anlaşıldı. Planda yapılan henüz saptanamayan küçük bir hata nedeniyle Yusuf Erenkara'nın kendi evinde öldürüldüğü tahmin ediliyor. Polis yetkilileri, olayda kullanılan otomobilin 2 ay önce çalınmış olması ve terk edilen araçta koli bandı ve iplerin bulunması olayın profesyonel katillerin planı olduğu ihtimalini güçlendirdiğini savundu.

Başkan Erenkara ile 30 yaşındaki kardeşi Çınar, cuma akşamı düğün dönüşü evlerinin bahçesinde yemek yerken, yanına gelen Mehmet Kumlu'nun ardından bahçeye giren 2 tetikçinin açtığı ateş sonucu öldürülmüştü. Mehmet Kumlu, daha sonra saklandığı bir evde yakalanmıştı. Otomobili kullanan kişi ile 2 tetikçi aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber