Antalya'da okul polisi görevde...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü, "Okul Polisliği" projesi kapsamında okul önlerindeki yollarda 40 kilometre hız sınırı uygulaması başlattı.

Meltem Mahallesi'nde bulunan Mecdude Başakıncı İlköğretim Okulu önünde konuyla ilgili bilgi veren Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ömer Sezer, "Okul polisliği" projesi kapsamında "Okul bölgesi hız uygulamasını" hayata geçirdiklerini söyledi. İlk olarak Ulaştırma Komite Merkezi (UKM) Kurul Toplantısı ile okul önlerindeki hızı 40 kilometreye düşürme kararı alındığını belirten Sezer, bu kararla birlikte Antalya'da bulanan 149 okulda 'Okul Bölgesi 40 kilometre' yazan tabelalar diktirildiğini ve kontrollere başlandığını ifade etti. Uygulamayı "Çocuklarımızı sevelim, hızımızı keselim" sloganıyla duyurmayı hedeflediklerini belirten Sezer, şunları kaydetti:

"Çocuklar, yetişkinlere göre kontrol ve kurallara uyma konusunda yeterli değil. Bizim kadar sabırlı, kontrollü ve bilinçli olmadıkları için okul önlerinde kazalar oldukça fazla oluyor. O yüzden burada duyarlılık sürücülere kalıyor. Sürücülerimiz, çocuklarımızın yetişkinler gibi karşıdan karşıya geçemeyeceklerini, ani ataklarda bulunabileceklerini düşünüp, hızlarını 40 kilometreye kadar indirirse kazalar çok büyük oranda düşecektir"

Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan "Okul geçidi görevlisi uygulaması" başlatacaklarını belirten Sezer, "Bu görevlilere ceza makbuzu düzenlenip verilecek. Görevliler, okul önlerinde kural ihlali yapan sürücülerin araçlarına ait plakaları bize bildirecek. Biz de gerekli cezai işlemi uygulayacağız. Böylece öğretmen, öğrenci ve velilerin de desteğini alarak, tüm halkı projeye ortak etmeyi hedefledik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber