'Kavşak'tan YÖK-Bakanlık krizi çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremde hasar gören Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin yeni bina, belediyenin ise kavşak yapmak istediği 10 dönümlük arazi için son kararı verecek olan İstanbul 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nda atama krizi patlak verdi. Bakanlık, YÖK'ün bildirdiği üyenin atamasını 1 aydır yapmıyor.

Sağlık Bakanlığı, bir süre önce Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin arazisine kavşak projesinin iptali için Büyükşehir ve Üsküdar belediyelerine açtığı davayı geri çekmişti. Doç. Dr. Fulya Erus, Doç. Dr. Can Binan, Doç. Dr. Gülşen Özaydın, Doç. Dr. Nuri Yaşar, Hidayet Uysal, Doç. Dr. Lütfü Yazıcıoğlu ve Yusuf Aydın'dan oluşan kurul ise arazi için koruma kararı alarak kavşağın, arazinin altından geçirilerek inşasını önerdi.

ATAMAYI YAPMADILAR

Ancak Kurulun YÖK kontenjanından olan Doç. Can Binan'ın 5 yıllık görev süresi geçen mayısta bitti. YÖK, Binan'ın göreve devam edeceği kararını 18 Ağustos'ta Kültür Bakanlığı'na tebliğ edildi. Bakanlık geçen sürede atamayı yapmadı. Doç. Binan, "Bu rastlanan bir şey değil. Kültür Bakanlığı'nın yapması gereken, prosedürü uygulayıp atamamı yapmak. Ayrıca kurul salı ve çarşamba günleri toplanacak ve herhangi bir davetiye almadım" dedi.

YETER SAYISI KADAR ÜYE

Doç. Binan'ın ataması beklerken Unakıtan villaları projesine karşı oy kullanan diğer isim Doç. Yazıcıoğlu da 1 hafta önce Kültür Bakanlığı'nca görevden alındı. Hidayet Uysal'ın da koltuğunun boşalmasıyla 7 kişilik kurulda üye sayısı 4'e indi. Bugün ve yarın 4 üyeyle toplanacak kurulda, karar yeter sayısı da yasal olarak 4.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber