PKK, yol kesmelere son veriyor

PKK terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan, Fırat Haber Ajansı'na verdiği demeçte, yol kesmelere son vereceklerini açıkladı.

Haber Giriş : 12 Ekim 2015 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK, yol kesmelere son veriyor

PKK terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın yaptığı açıklama:

Eylemsizlik ruhuna uygun olarak hareket etmek ve çatışmaya hiçbir biçimde meydan vermemek için herkes bulunduğu yerde kalmalı ve yeni mevziler kazanmaya dönük herhangi bir hareket yapmamalıdır. Yani devlet güçleri kendi yerlerinde kalmalı, gerilla da üs alanı olarak bulunduğu yerde kalmalı. Kimse "bu süreç fırsattır, yeni yerlere uzanayım, oraları da denetime alayım" dememeli. Bu açıdan eğer gerillanın üs alanlarına, yani dağlık alanlara dönük saldırı olursa gerilla cevap verme hakkını kullanacaktır.

Bu dönemde gerillanın üs alanlarında, yani dağlık alanlarda denetimi sürecektir. Ama şimdi Hakkari'den Dersim'e kadar bir çok alanda gerillanın yol denetimleri var. Bir kısım yollar sürekli bir biçimde denetim altında tutulmakta, kontrol yapılmakta; bir kısım yollar da çeşitli zamanlarda aralıklı olarak denetim altına alınmaktadır. Bu eylemsizlik süreci nedeniyle yol denetimleri sona erdirilmiştir. Yol denetimi pozisyonunda olan güçlerimiz yol hattından üs alanlarına çekilebilirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber