AB Komisyonu'yla yürütülen Aktif İş Gücü Projesi 25 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak

Haber Giriş : 13 Mart 2004 06:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Komisyonu'yla yürütülen Aktif İş Gücü Projesi   25 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, AB Sosyal İşler ve İstihdam Genel Müdürü Odile Quintin ve beraberindeki heyeti kabulünde, konuk heyetin başkanı Quintin'in töre cinayetlerine değinmesi üzerine, "Töre cinayetleri Türkiye'de münferittir. Geleneklerimizde kadın kutsaldır" cevabını verdi. Başesgioğlu, istihdam konusundaki çalışmalarının AB stratejisine uygun şekilde sürdüğünü ifade ederek, 2005'te "ulusal istihdam projesi" çalışmalarının açıklanmış olacağını bildirdi. Başesgioğlu, bu yıl yaptıkları çalışmaların en önemlilerinden birinin AB Komisyonu'yla yürütülen Aktif İş Gücü Projesi olduğunu hatırlatarak, bu projenin 40 milyon euroluk bir proje olduğunu ve 25 bin vatandaşın bundan yararlanacağını söyledi.

Kadın çalışan az
Odile Quintin de, AB'ye aday ülkeleri ziyaretlerinin sürdüğünü belirterek, bu çerçevede Türkiye'de bulunduklarını kaydetti. Türkiye'de istihdam konusunda büyük sorunlar bulunduğunu belirten Quintin, işsizlik oranının yüksek, kadın çalışan sayısının da az olduğunu kaydetti.

Quintin, Çalışma Bakanlığı ile istihdam konusunda bir çalışma yapacaklarını belirterek, böylece sorunların üstesinden gelmeyi planladıklarını anlattı. Türkiye'nin AB'ye katılım sürecindeki çabalarını da öven Quintin, bunun Türkiye için umutlarını artırdığını vurguladı.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber