Üniversitelerinin kendi kaynaklarını yürütme ve yönetme iradesine yardımcı olan vakıfların kapatılması sıkıntı yaratır

Haber Giriş : 13 Mart 2004 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerinin kendi kaynaklarını yürütme ve yönetme iradesine yardımcı olan vakıfların kapatılması sıkıntı yaratır

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Yalçındağ, ??Üniversitelerinin kendi kaynaklarını yürütme ve yönetme iradesine yardımcı olan vakıfların kapatılmasının, sıkıntı yaratılacağını düşünüyoruz'' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi ile OECD, TÜSİAD ve TESEV'in düzenlediği ??Üniversiteler ve Değişen Yönetişim Modelleri'' konulu konferansa katılan Yalçındağ, 22 Ocak'ta yürürlüğe giren ??Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşlarla İlişkilerine Dair Kanun''la getirilmek istenen düzenlemenin, YÖK Yasa Taslağı ile eşzamanlı uygulamaya girmesinin daha uygun olacağını söyledi.

Arzuhan Yalçındağ, 3 Mart'ta yürürlüğe giren ??Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun''la yapılan düzenlemeyi şöyle değerlendirdi: ??Mükerrerliği önlemek ve daha fazla sayıda öğrencinin, daha çok miktarda yardım alabilmesini sağlamak, elbette olması gereken. Ancak kanımızca, bunu yapabilmenin yolu ödemelerin tek bir kaynağa aktarılması ve tek elden yapılması değil. Belediyelerde olduğu gibi, yükseköğrenim kurumlarında da yaptıkları yardımların türü, miktarı ve kaç öğrenciye ne kadarlık süre için aktarıldığına ilişkin bilgileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na iletmesi ve gelen bilgilerin toplanacağı, düzenli çalışacak bir bilgi bankası oluşturulması tercih edilmeliydi.'' Yalçındağ, ??Türkiye gerek eğitim, gerekse bilim ve teknoloji politikaları açısından kendisine sıçrama noktaları aramalı ve yaratmalı'' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber