BES: Yüzde 13,2'lik zam iddiası aldatmaca

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bagimsiz Egitimciler Sendikasi (BES), hükümetin memur ücretlerinde yapilan artisi toplamda yüzde 13.2 olarak açiklamasina dogru olmadigini, artis oraninin yüzde 8.16'da kaldigini bildirdi.

BES Genel Baskani Gürkan Avci, memur maaslarina yapilacak zam oranini yazili bir açiklamayla degerlendirdi. Avci, ücret adaletsizliginin kamuda çalisma barisini ve is verimini bozan bir hal aldigina dikkat çekerek, hükümetin önerdigi zammin yetersiz oldugunu ifade etti.

Avci, Sendika'nin Ar-Ge Merkezi'nce hükümetin zam oranina iliskin gerçeklestirilen arastirma sonucunda, açiklanan yüzde 13.2'lik zammin 'gerçegi yansitmadigi'ni kaydetti. Sendikanin arastirmasin göre, Hükümetin ilk alti ay için yüzde 4, ikinci alti ay için de yüzde 4 oranindaki artislarin en düsük kamu ücretlisinin maasina uygulandiginda her iki alti aylik dönemler için ayri ayri yüzde 8.16'lik artisa denk geldigi bildirildi. Arastirmada, temmuz ayindan geçerli olmak üzere memur maaslarina yapilacak yüzde 2.32'lik zammin 2006 yilinin ilk alti aylik döneminde olusan enflasyon farki olmasindan dolayi zamma eklenmemesi gerektigi vurgulandi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber