Enerji bakanlığı, imzasız mektup yazan bürokratı buldu

Haber Giriş : 27 Eylül 2006 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı dedektif gibi iz sürdü, bakanlığa gelen imzasız ihbar mektuplarını yazan kişiyi ortaya çıkardı. Mektupları yazan kişi Enerji Bakanlığı'na bağlı BOTAŞ'ın Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Karbeyaz çıktı. Olay üzerine Karbeyaz görevden alındı.

2006 yılı başında Enerji Bakanı Hilmi Güler, Müsteşar Sami Demirbilek ve aralarında Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç'un da bulunduğu çeşitli bürokratlara ağır eleştirilerle dolu imzasız bir ihbar mektubu gitti. Mektup sıradan mektuplar gibi muamele gördü, inceledikten sonra resmi dosyalarda arşivlendi.

Ancak birkaç ay sonra imzasız ikinci mektup, öncekinden daha fazla bürokrata ulaştı. Üstelik bu defa sadece Enerji Bakanlığı'na değil Milli Savunma Bakanlığı'na, çeşitli askeri birimlere ve Yüksek Denetleme Kurulu'na da gönderildiği anlaşıldı.

Bu mektup daha çok ses getirdi. Bakan Güler'in talimatıyla dedektif filmlerini aratmayan bir soruşturma başladı.

Teftiş Kurulu önce gönderilen mektupları inceledi, mektuplar yazanı ele vermiyordu. Ancak zarflar incelenince iş değişti. Çünkü zarfın hangi postaneden ve saat kaçta gönderildiği yazıyordu.

Müfettişler mektupların gönderildiği Bahçelievler Postanesi'nin yolunu tuttu. Mektupların gönderildiği tarih ve saatteki güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Kameralara yansıyan görüntü izleyen müfettişleri şaşırttı. Çünkü mektupları postaya veren kişi bir yıl önce Bakan Güler'in onayıyla BOTAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanan Mustafa Karbeyaz'dı. Karbeyaz'ın eşi de Teftiş Kurulu müfettişlerinden.

Olayın ardından Karbeyaz görevinden alındı, eşi ise görevine devam ediyor. Enerji Bakanlığı'nda ise bizzat Güler'in onayıyla dönemin BOTAŞ Genel Müdürü tarafindan göreve atanan Mustafa Karbeyaz'ın yazdıkları tartışılmaya devam ediyor.

CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber