Başbakan Yardımcısı Şahin, açıktan atama izinlerinin keyfiyete dayanılarak verilmediğini belirtti

Haber Giriş : 13 Mart 2004 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şahin, açıktan atama izinlerinin keyfiyete dayanılarak verilmediğini belirtti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Basın Müşavirliği, açıktan atama izninin; keyfiyete, siyasi yandaşlığa ya da eş-dost ilişkilerine dayalı atama serbestliği demek olmadığını belirterek, gerekli koşulları taşımayan hiç kimsenin atanmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Basın Müşavirliği'nin yazılı açıklamasında, CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçoğulları'nın, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan personel atamaları hakkındaki soruları üzerine Şahin'in verdiği yanıtları kaynak alan bazı haberlerin, gerçekle uyuşmayan değerlendirmelere yol açtığı ifade edildi.

Açıklamada, açıktan atama izninin; kamu personel sistemi içinde, kamu kurum ve kuruluşlarında boş bulunan kadro ve pozisyonlara, personel atanması için verilen izin anlamına geldiği ve kolaylıkla alınabilen bir izin olmadığı kaydedildi.

Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık onaylarıyla çıkabilen böyle bir iznin sonucunda ilgili kadro ya da pozisyona mutlaka atama yapılacağının düşünülmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Daha önemlisi, açıktan atama izni, kamu kadrolarına atanacak personelin ölçüsüzce, kayırma ile ve sınavsız alınabileceği anlamına hiç gelmemektedir" denildi.
haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber