'PKK'yı ve DHKP-C'yi masum göstermeye çalışanlar var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: - "Hata insana, kurumlara mahsustur. Milletimiz de gördü, milletin mesajını aldık" - " Türkiye'de PKK'yı ve DHKP-C'yi masum göstermeye çalışanlar var"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2015 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PKK'yı ve DHKP-C'yi masum göstermeye çalışanlar var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerini masum göstermeye çalışanların bulunduğunu belirterek, "Tamam bize kızgın olabilirsiniz ama bugüne kadar 30 binden fazla insanı öldüren, bebekleri katleden terör örgütünü, sivil insanları vuran terör örgütünü desteklemek değildir ki bunun alternatifi" dedi.

Çavuşoğlu, Elmalı Belediyesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinden bu yana Türkiye'de siyasi bir belirsizlik olduğunu söyledi.

Türkiye'deki ekonomik durgunluğun seçim öncesi değil, seçim sonrası meydana geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, buna rağmen üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisinin beklenenden daha fazla büyüdüğünü vurguladı.

Döviz kurundaki dalgalanmaları anımsatan Çavuşoğlu, ancak Türkiye'nin kredi notunun halen çok güçlü olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, "Değerlendirmeler de bunu söylüyor. Bunun bir sebebi var. Bugün halen bir Başbakanın olması, AK Partili bir Başbakanın olması ve bir gün bile ülkede boşluk bırakmamamız" dedi.

Disiplinli ekonomi politikaları ile Türkiye'nin zor günlerde bile ayakta durduğunu kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Ama bu her zaman böyle mi gider? Hayır, böyle gitmeyebilir. Eğer istikrarsızlık devam ederse, eğer Türkiye yine emin adımlarla yoluna devam etmezse ekonomik göstergeler de değişebilir. O nedenle Türkiye'nin her zamankinden daha fazla güçlü olması lazım. İstikrarına da kavuşması lazım. Bizim söylemeye çalıştığımız bu ama Allah'ın izniyle 1 Kasım'da halkımız gerekli kararı verecektir."

Çavuşoğlu, milletin 7 Haziran seçimlerinde verdiği mesajı parti olarak aldıklarını ancak kimsenin kendilerine "çalışmadı" diyemeyeceğini söyledi.

Eksikliklerinin, hatalarının olabileceğini dile getiren Çavuşoğlu, "Hata insana, kurumlara mahsustur. Milletimiz de gördü, milletin mesajını aldık. Bize 'koalisyon kurmaya çalışın' dedi, kurmaya çalıştık. 'Kendinize biraz çeki düzen verin' dedi. En son kongremizi yaptık, partimizin yönetim kurullarını seçtik" diye konuştu.

Terörle mücadele

Terörle mücadelenin sürdüğünü dile getiren Çavuşoğlu, terör örgütünün Kuzey Irak'ta, Türkiye'de dağlardaki inlerini vurduklarını belirtti.

PKK'nın şehirdeki tüm yapılanmalarını da temizlediklerini ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi kanat, oymuş, şuymuş, KCK'ymış. Önemli değil, hepsini tertemiz ediyoruz. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde askerimiz, polisimiz, özel timlerimiz giriyor, tepeden tırnağa ne varsa temizliyor. Silah mahzenlerini de temizliyor, teröristleri de temizliyor. Bundan en çok mutlu olan kim biliyor musunuz? O şehirlerde yaşayan Kürt vatandaşlarımız. Bunlar en büyük zulmü Kürt vatandaşlarımıza yapıyor. Baskı altında, özgürlük yok. Tehdit ediyorlar. Çocuklarını dağa kaçırıyorlar, vergi adı altında haraca bağlıyorlar. Güya kendi içlerinde mahkeme kurmuşlar, yargılamaya kalkıyorlar.

Paralel yapı şimdi PKK ile omuz omuza. Sadece bunlar omuz omuza olsa iyi ama görüyorsunuz Türkiye'de PKK'yı ve DHKP-C'yi masum göstermeye çalışanlar var. Tamam bize kızgın olabilirsiniz ama bugüne kadar 30 binden fazla insanı öldüren, bebekleri katleden terör örgütünü, sivil insanları vuran terör örgütünü desteklemek değildir ki bunun alternatifi. Yani terör yoluyla bizi diz çöktüreceklerini mi zannediyorlar?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber