Donanma son 10 yılın en büyük tatbikatına katılacak

Türk donanması, NATO'nın son 10 yılda gerçekleştirdiği en büyük tatbikat olma özelliği taşıyan "Trident Juncture-2015 Tatbikatı"na katılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2015 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Donanma son 10 yılın en büyük tatbikatına katılacak

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, "Trident Juncture-2015 Tatbikatı", 21 Ekim-6 Kasım 2015 tarihleri arasında İspanya, İtalya ve Portekiz ev sahipliğinde, NATO üyesi ülkeler ve NATO ile ortaklık antlaşması olan ülkelerin katılımıyla İspanya, İtalya ve Portekiz ile Batı ve Orta Akdeniz'de icra edilecek.

16 gün sürecek tatbikat, "Krize Müdahale Harekatı" kapsamında, NATO'nun imkan ve kabiliyetlerini göstermeyi, NATO Mukabele Kuvveti'ni denemeyi, taktik seviyede birliklerin eğitimini sağlamayı ve müttefik ülkeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmayı amaçlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tatbikata, TCG Yıldırım fırkateyni, TCG S. Mehmet Paşa ve TCG Akçakoca gemileri, TCG 18 Mart denizaltısı, F-16 uçakları ve karargah subayları ile katılacak. Tatbikatın NATO'nun son 10 yıldan beri üstlendiği en büyük tatbikat olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber