Hedef 2011 'de Türk astronot

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava Kuvvetleri'nin 312 yavru kartalı dün Hava Harp Okulu'nda düzenlenen törenlerle 2006-2007 eğitim dönemine başladı. Törene katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, 2011'de uzaya Türk bayrağını dikecek 'pırıltılı gözlere' baktığını söyleyerek, 'dini siyasallaştırmayı ve din ile devlet işlerini birbirine karıştırmayı amaçlayan laiklik anlayışı' konusunda uyarıda bulundu. Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, okula bu yıl başlayan Harbiyelilere seslenerek, 'Şunu asla unutmayın ki, göreviniz yeni başlamaktadır ve edeceğiniz yeminle birlikte sorumluluğunuz daha da artacaktır' dedi. Ardından and içerek askerliğe adım atan Harbiyeliler, tören geçişiyle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cömert'i selamladı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yüzüncü kuruluş yılı 2011'de uzaya Türk astronot göndermeyi hedeflediklerini belirterek, 'Gelecekte uzayda şanlı bayrağımızı dalgalandıracak astronotların, şu anda pırıltılı bakışlarına şahit olduğum siz Harbiyeliler arasından çıkacağına şahsen ben yürekten inanıyorum' dİye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

Konuşmasında politik askeri meselelere de değinen Orgeneral Cömert şunları söyledi: 'Özgürlükleri bölünmelere, toplumu kutuplaşmalara götürerek kendini yiyip bitiren bir demokrasi anlayışı; tanrı ile kul arasındaki inançlara müdahaleyi, dini siyasallaştırmayı ve din ile devlet işlerini birbirine karıştırmayı amaçlayan laiklik anlayışı, hukukta insan odaklı sosyal anlayışı kısıtlayan yaklaşımlar, ülkemize yarar değil zarar vermektedir. Birlik ve beraberliğimizi yok etmeye yönelik terör oyununa karşı yapılan mücadelede, tüm milli güç unsurlarının birlikte rol alması gerekmektedir. TSK bu konudaki mücadelesine yılmadan ve kararlılıkla devam edecektir'

'Milli nitelikli' eğitimin önemine de vurgu yapan Orgeneral Cömert, 'Atatürk ilke ve devrimleri öncülüğünde yapılacak laik ve çağdaş eğitim olmalıdır. Aksine yapılacak uygulamalar ayrışmaları ve kutuplaşmaları artıracağı gibi terörü ve irticayı da besleyen itici bir neden olabilir. Şunu unutmamalı ki, ulusumun çimentosu Atatürk ilke ve devrimleridir. Çatı yıkılırsa herkesin altına kalacağı bir son kaçınılmaz olabilir' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber