ÖSS'de avantajlı liselere nakil!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetmelikte değişiklik yapılarak OKS ile öğrenci alan diğer okullardan, 0.24 ek puan avantajı olan Anadolu öğretmen liselerine nakil yolu açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mezunlarına eğitim fakültelerine girişte uygulanan 0.24 ek puan katsayısıyla ÖSS'de avantajlı olan Anadolu öğretmen liselerine diğer liselerden geçiş imkânı getirecek. Talim ve Terbiye Kurulu'na onay almak üzere gönderilen düzenleme önümüzdeki yıl hayata geçirilecek.

MEB, nisanda Anadolu Liseleri Yönetmeliği'nin nakillerle ilgili maddelerinde değişiklik yaptı. Bu düzenlemeyle, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'yla (OKS) öğrenci alan diğer bazı okullardan Anadolu liselerine nakil olanağı getirildi. Böylece, merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan ve genel ortaöğretim programı uygulayan resmi fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve aynı programı uygulayan özel okullar, askeri liseler ile polis koleji öğrencilerine Anadolu liselerine nakil olanağı sağlandı.

Yine değiştirilecek

MEB, ikinci adım olarak Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliği'nde nakilleri düzenleyen maddeyi değiştirmek üzere harekete geçti.

Yönetmeliğin 14. maddesinin değiştirilmesi için hazırlanan taslağa göre, genel ortaöğretim programı uygulayan resmi fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, askeri liseler ile polis kolejlerinden Anadolu öğretmen liselerine nakil yapılabilecek. Bu düzenlemeye göre, 9. sınıf öğrencilerinin (10. sınıfa geçmiş olmakla birlikte henüz derslere başlamamış olanlar dahil) Anadolu öğretmen liselerine naklen geçişlerine imkân sağlanacak.

Özel okullar dahil değil

Nakiller, "Birinci yabancı dil dersi aynı olmak kaydıyla açık kontenjan bulunması, öğrencinin giriş puanının naklen gitmek istediği okulun sınavını kazandığı yıldaki giriş taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre" yapılacak. Ancak, özel ortaöğretim kurumlarından bu okullara öğrenci nakli olmayacak.

MEB yetkilileri, Anadolu liselerine nakillerin yeniden düzenlenmesiyle ilgili değişikliğe paralel hareket edildiğini ifade ettiler.

Bazı öğrencilerin kayıt yaptırdıktan sonra fikir değiştirdiğini belirten yetkililer, öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için söz konusu değişikliğin yapıldığını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber