Kürşad Tüzmen'den itiraf gibi açıklama

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Tüzmen, teftiş kurullarına göndermesi gereken raporu, müsteşar vekiline vermesinin 'prosedür' gereği olduğunu söyledi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gümrük Müsteşarvekili Mehmet Şahin hakkında Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan ve 'kaçakçılığa yardım' iddiasını içiren 17 Ağustos 2006 tarihli raporu, soruşturulan Şahin'e verdiğini kabul etti.

Milliyet'in konu ile ilgili haberi üzerine dün yazılı bir açıklama yapan Tüzmen, Gümrüklerden Sorumlu Bakan olarak Gümrük Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporu, "Müsteşar'ın onayı ile gelmediği için" prosedür gereği müsteşarlığa gönderdiğini ifade etti.

Normal uygulamada Bakan Tüzmen'in kendisine gelen raporu eksik bulması halinde hazırlayan kurula veya dava açılması için Başbakanlık Teftiş Kurulu'na göndermesi gerekiyordu.

Gümrük Teftiş Kurulu'nun Gebze Cumhuriyet Savcılığı'na ve Devlet Bakanlığı'na gönderdiği 28 Ağustos ve 21 Eylül tarihli yazılarda, hakkında suçlama yapılan kişinin Müsteşar vekili Mehmet Şahin olduğu, raporların kendisine verilmesi isteğine CMK'nın 157'inci maddesindeki "soruşturmanın gizliliği" ilkesine aykırı olduğu için olumlu yanıt verilmediği ifade edildi.

Rapora rağmen izin

"Kaçakçılığa yardımdan" Şahin hakkında rapor yazan Başmüfettiş Mehmet Eryılmaz için soruşturma izni isteyen Şahin'e 6 Eylül günü "olur" veren Tüzmen, soruşturma iznini "bir şirketin şikâyeti üzerine" verdiğini belirtti.

Ancak, Eryılmaz hakkındaki şikâyet üzerine görevlendirilen müfettişler Medeni Çetin ve Özden İşveren, 18.08.2006 tarihinde konuyu inceleyer rapor yazmış, Eryılmaz hakkındaki şikâyetin yersiz olduğunu belirterek, soruştuma izni verilmemesi gerektiğini rapor etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber