İstanbul'da aşura etkinliği

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Bahariye Mevlevihanesi'nde "Rıza Lokması" ve ardından da Eyüp Sultan Camisi'nde "Mevlit Programı" düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2015 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da aşura etkinliği

İftara katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Muharrem ayının 10. gününün lütuflarından bahsetti ve tarihten kesitler vererek, Kerbela olayını anlattı.

Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 aile ferdinin hunharca katledildiği hatırlatan Yılmaz, "Özellikle hak, hukuk, adalet ve insanlık adına yola çıkan, Hz. Peygamberin emanetini korumak üzere cansiparane mücadele eden ve ehlibeyt sevgisini muhafaza etmek için can verdikleri acılı bir gün. Bu acı hiç şüphesiz Sünnisiyle, Alevisiyle, Şiisiyle, Caferisiyle bütün Müslümanların ortak acısıdır" dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yüreklerimiz Hüseyin'in hüznüyle, şehadetinin yüreğimize bıraktığı acıyla hep buruk olacak. Hüseyin'in uğruna feda ettiği hak, hukuk , insanlık, adalet, kardeşlik adına Hüseyince yaşamayı yeniden günümüze taşımalı ve amacımız Hüseyin'in bize öğrettiği değerleri bugün nefsimize, milletimize, ailemize ve insanlığa öğretmektir."

Yılmaz'ın konuşmasının ardından program Eyüp Sultan Camisi'nde, muharremiyeler, mersiyeler ve mevlitten bölümler ile Kur'an-ı Kerim okunarak devam etti.

İlahilerin de seslendirildiği programın ardından aşura dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber