Hak-İş'de Mahmut Arslan yeniden başkan seçildi

Konfederasyonun Genel Başkanlığına, yeniden Mahmut Arslan seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2015 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hak-İş'de Mahmut Arslan yeniden başkan seçildi

Hak-İş Genel Başkanlığına, Mahmut Arslan yeniden seçildi.

Hak-İş 13. Olağan Genel Kurulu'nun üçüncü gününde yapılan seçime tek listeyle giren Arslan, yeniden Genel Başkan oldu.

Arslan, teşekkür konuşmasında, bugüne kadarki en geniş katılımlı kongrelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konfederasyon üyeleriyle aralarında çok güçlü bir güven duygusu oluşturduklarını dile getiren Arslan, 13. Olağan Genel Kurul ile 40. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin yaklaşık 8 bin kişinin katılımıyla yapıldığını ve Türk sendikal hareketinde bir ilke imza atıldığını belirtti.

"Erdemli sendikacılık, örgütlenme, dayanışma, refah, kardeşlik, demokrasi, özgürlük" temasıyla gerçekleştirilen genel kurulda, 4 yıllık döneme ilişkin hedef ve vizyonun da ortaya konulduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Hak-İş hassasiyetini kaybetmemeliyiz. Hatamız herkesi etkiler, sorumluluğumuz büyük. Hak-İş'in hedefleri var. Tek listeyle girdiğimiz seçimlerde bile tüm delegelerimiz katılım sağlamıştır. Her kongre, geçmiş yılların muhasebesidir ve gelecek 4 yılın stratejilerinin belirlendiği, eksiklerin tespit edildiği bir fırsattır. Hedeflerimiz var. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde hedeflerimizin gerçekleştirilmesi konusunda adımlar atacağız."

Hak-İş Yönetim Kurulu'nda, Genel Başkan Mahmut Arslan, Genel Başkan yardımcıları Mehmet Şahin, Settar Aslan, Mustafa Toruntay, Ali Cengiz Gül yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber