Türkeş: Bahçeli iktidar olmak istemiyor

Devlet Bahçeli'nin 2007 seçimi sonrası Meclis'te yaşanan 367 krizinde Ak Parti'nin MHP'ye teklif ettiği Meclis Başkanlığı'nı reddettiğini açıklayan Türkeş, "İktidarı istemiyor, gayet açık" dedi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ekim 2015 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkeş: Bahçeli iktidar olmak istemiyor

ÖNDER YILMAZ Ankara

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Tuğrul Türkeş, MHP'nin "truva atı" gibi eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adamlarını Meclis'e taşıdığını öne sürerek isimleri tek tek saydı. Bahçeli'nin MHP'yi iktidara taşımak gibi bir amacının olmadığını öne süren Türkeş, 2007'deki 367 krizinde gizli kalan bir olayı açıkladı. Türkeş, Ankara'nın Nallıhan, Beypazarı, Ayaş ilçelerindeki seçmen ziyareti dönüşü, makam aracında, Milliyet'in sorularını yanıtladı:

GÜL'E DEĞİL DE NİYE ERDOĞAN?: Bahçeli, Gül'e tepki göstermiyor. Kategorik olarak Ak Parti'nin yönetimine ve liderlerine Cumhurbaşkanlığı'na karşı isen Sayın Gül'e de göstermen gerekiyordu. Ama Gül'e 'sen bir daha aday ol' diyecek kadar olumlu bakarken, Erdoğan'la ilgili itirazın niye? Bunun açıklanması lazım kamuoyuna. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecindeki durumlardan bahsediyorum. Sayın Gül de Ak Parti'nin kurucusu ilk başbakanı, ilk cumhurbaşkanı, peki Erdoğan'a niye karşısın? '17-25'ten sebepse ben karşıyım' ama bu ispatlanmadı ki, sen hakim, savcı değilsin. Evet var iddialar ama birtakım karşı iddialar da var.

TAŞ BİNAYA KAFAYI TAKTILAR: Gül de Ak Parti'nin kurucusu. Erdoğan da. Bahçeli, Erdoğan'a karşı çıkıyor. Bu garip değil mi? Birisi yüzde 52 ile gelmiş. Halkın iradesinden mi rahatsızlar? Bir tane taş binaya kafayı taktılar. Ben gittim bir numara yok. Daha lüks oteller gördüm. Lüks oteli bir tane tüccar yapabiliyor da Türkiye Cumhuriyeti devleti bir Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık bir şık binayı ilin yabancıları geldiğinde misafir kabul edecek iki düzgün salonu yapmamalı mı, bu suç mu, ayıp mı? Ben Cumhurbaşkanı'na gitmem diyorsun. Seçime girdin karşısına aday çıkarttın. O kazandı. Bükümediğin bileği öpeceksin. Hayırlı olsun diyeceksin.

5. PARTİ TRUVA ATI: 5. parti diyorsun. Dört parti bile Türkiye'de istikrarı bozdu. Bir tek sen telefuz ediyorsun 5. partiyi. Neyi amaçlıyorsun? Truva atı hikayesi o. O zaman Ekmeleddin İhsanoğlu, Erhan Usta, Durmuş Yılmaz bunların neyi müşterek diye baktığımda Gül'e yakınlıkları müşterek. Bu üç isim asgarisi, dahası var. Tuğrul Türkeş'e, Meral Akşener'e ve Sinan Ogan'a tahammül edemeyen Bahçeli, üstün performansla bunları Meclis'e sokmak istiyorsa ve bu arada 5. parti kurulması kehanetinde bulunuyorsa, Devlet Bey, MHP'yi iktidar yapmak yerine başka bir şeye altyapı sağlıyor. Ona da Truva atı derler siyasette. Gidiyorsun adamlarını partinden aday gösteriyorsun, ona 5. partiyi kurduruvereyim diye kendi partini görevli addediyorsun.

20 KADAR DÜŞEBİLİRİZ DEDİ: Devlet Bey, 7 Haziran sonrası milletvekillerini topladığı ilk toplantıda Büyük Anadolu Oteli'nde, 'AKP adam devşirebilir 60'a kadar yolu var' dedi. Bu bir kere saygıdan uzak beyan. '19'a düşersek ancak o zaman biz endişe duyarız, kaygı duyarız' ifadelerini kullandı. 20'ye kadar herkes gidebilir diyor. 'Ben iktidar olayım, koalisyon çalışması yapayım' yok. Ondan önce Meral'i çırptı kenara koydu.

MECLİS BAŞKANLIĞI'NI REDDETTİ: 2007'de milletvekili olduk. Gül'ün Cumhurbaşkanlığı süreci, Tayyip Bey'in yanından biri bana sordu, 'Meclis'e girecek misiniz?' diye. Benim gırgır zannettim. 'Ne veriyorsunuz' dedim. 'Meclis Başkanlığınızı alırım' dedim. 'Onu veririz başka ne istiyorsunuz?' karşılığını verdi. Devlet Bey'e anlattım. Bahçeli, 'Daha çok erken Tuğrulcuğum' dedi. Ben de Ak Partili muhatabıma, 'zaman istiyoruz biraz daha' dedim. Ertesi gün Milliyet'te manşet, 'Bahçeli; Meclis'in açıldığın gün tam kadro oradayız'. Ak Partili muhatabımla hafta sonu buluştuk, 'Meclis Başkanlığı'nı veriyorduk niye almadınız' dedi. Türkiye 367 krizine girmiş, tatlı bir uyum olacaktı. Cumhrubaşkanı Ak Parti'den, Cumhurbaşkanı vekili Meclis Başkanı MHP'den, tansiyon bir anda inerdi, balans olacaktı. Bahçeli'ye Cumhurbşakanı adayı ol dedim. Sonra Mısır'dan oyuncak getirdi. İktidar nasıl olacaksın? Meclis Başkanlığı'nı Cumhurbaşkanlığı'nı reddedeceksin, koalisyonu reddedeceksin. Bunları ben mi yaptım da beni itham ediyor. Kendisi iktidarı istemiyor gayet açık.

ÜÇÜNCÜ SEÇİM OLAMAZ: Üçüncü seçim olmaz olamaz. 4 ay arayla vatandaşa iki kez sormuşsun birbirine yakın sonuç verirse üçüncü defa neyi soracaksın?

BOMBA TÜM TÜRKİYE'YE: Türkiye'de CHP ve MHP'nin seçim hükümetine girmeyişi dışarıyı azdırdı. Burada bir kaos yaratabiliriz. Burada bir Konsensüs yok diye herkes gemiyi azıya aldı. Bombalı olay tüm Türkiye'ye mesajdı.

'HEP SOLCUYA MI YARANACAKSINIZ?'

7 Haziran akşamı Bahçeli, asık suratlı arkadaşlarıyla çıktı, '15 Kasım'da seçim' dedi. Hele bir dur dinle, yani koalisyon dedi bu millet. Kendi başına varlık gösteremeyeceğim belli. Ecevit olmadan bir de sağ parti ile koalisyon yap. Hep illa solcuya mı yaranacaksınız?

SEN DE ECEVİT'İ GÖTÜREYDİN: Seçim hükümeti kuruldu, Anıtkabir'e gittik, dönüşte babamın mezarına da Başbakan ve Başbakan yardımcıları ile gittik. Müslüman Müslüman'ın mezarına gider, fatiha okur. Zemzem döktüler Allah razı olsun. Bundan şikayet edemem. Aklıma geliyor, 'niye kızdın' diye benim Başbakanım Davutoğlu, Davutoğlu'nu götürdüm. Senin Başbakan'ın da o zaman Ecevit'ti sen de onu götürüvereydin.

DÜKKANI KAPATTI: Devlet Bey, 7 Haziran akşamı kepenkleri indirdi. Kimseye sormadan gece birde çıktı, 'koalisyona girmeyiz, azınlık hükümetine girmeyiz, onu da yapmayız 15 Kasım'da seçim oluyorsa olsun' dedi. Bunu akılla mantıkla ölçmek mümkün değil. Yenilen pehlivan güreşe doymaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber