Oruç dayağı TBMM'de

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, ?Antalya'da 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisinin babası tarafından dövülüp işkence edilmesi? haberlerini TBMM gündemine getirdi.

Kepenek, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Türkiye'nin değişik yörelerinde, çocuklara yönelik aile içi şiddet yaşandığını kaydetti.

Son olarak orucunu bozduğu gerekçesiyle S.B. adlı çocuğun, babasından işkenceye varan ölçüde şiddet gördüğünü, ancak önceki örneklerinde olduğu gibi 12 yaşındaki bu çocuğun da polis tarafından babasına teslim edildiğini belirten Kepenek, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

?Çocukları aile içi şiddete karşı koruyan yasal düzenlemeler ve Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmeler neden uygulanmamaktadır? Aile içi şiddet konusunda yasal boşluk varsa, bunun giderilmesi için hükümet olarak gerekli girişimlerde bulunmayı düşünüyor musunuz??

Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler de soru önergesinde, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya, ?12 yaşındaki kıza tecavüz edilmesi? ve ?oruç için çocuğunu döven baba? haberlerini sordu.

?Bakanlığınızca, konuyla ilgili olarak gerekli araştırma yapılmış ve olayın doğruluğu belirlenmiş midir?? diye soran Güler, gerçekleşen bu 2 olayla ilgili ne gibi önlemler alındığını öğrenmek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber