DAEŞ'e 3 ilde büyük operasyon: 65 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, polis helikopteri ve özel harekat polislerinin desteğiyle Sultanbeyli, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 27 adreste arama yaptı. Operasyonda, 21 kişi gözaltına alındı. Öte yandan bugün gerçekleştirilen operasyonlarda Konya'da 30, Kocaeli'nde 14 DAEŞ zanlısı gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ekim 2015 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DAEŞ'e 3 ilde büyük operasyon: 65 gözaltı

İstanbul'un Sultanbeyli, Pendik ve Ümraniye ilçelerinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, polis helikopteri ve özel harekat polislerinin desteğiyle Sultanbeyli'de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, 21 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

İkinci katından düşerek yaralandı

Sultanbeyli 'de polis daha önce tespit dilen bir çok adrese operasyon yaptı. Adreslerden biri de Fatih Bulvarı'nda bulunan bir fırının üst katındaki daireye yapıldı. Düzenlenen operasyon sırasında polis ekiplerinden kaçmak isteyen bir şüpheli, binanın ikinci katından düşerek yaralandı. Şüpheli olay yerine çağırılan ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Operasyon düzenlenen fırının üst katındaki dairede duvarda "Tevhide Çağrı" şeklinde pankart asılı olduğu görüldü. Operasyon yapılan başka bir adreste polisin el koyduğu bilgisayar kasasını aracın bagajına koyduğu görüldü. Operasyon kapsamında gözaltına alınmak istenen bir şüphelinin ise birinin de ormanlık alana kaçtığı bildirildi.

Emniyete götürüldüler

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Zanlılardan 14'ünün Terörle Mücadele, 18 yaşından küçük 7'sinin ise Çocuk Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Konya'da 30 gözaltı

Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik, kentin farklı noktalarındaki adreslere eş zamanlı baskınlar yaptı. Operasyonlarda, 30 kişi gözaltına alındı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülüyor.

Kocaeli'nde 14 gözaltı

Kocaeli'nde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında il genelinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 14 zanlı gözaltına alındı.

Ev ve iş yerlerinde arama yapılan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber