'Kimin malını kime veriyorsun'

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal Tibet ve Mehmet Ali Erbil, bir vatandaşın "Kimin evini kime veriyorsunuz" diye itiraz etmesi üzerine, Uçhisar Belediye Başkanı Zühal'in hediye ettiği tarihi evleri alamadı.

Kartal Tibet'in yönettiği ve Mehmet Ali Erbil'in başrol oynadığı filminin çekimleri Nevşehir'in Uçhisar ilçesinde gerçekleştiği için, bölgenin belediye başkanı iki ünlü sanatçıya jest yapmak istemişti. Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zühal, Tibet ve Erbil'e ilçenin reklamını yaptıkları gerekçesiyle her biri yaklaşık 100 bin Euro değerinde tarihi ev hediye edip, fahri hemşehrilik payesi vermişti. Hatta Tibet ve Erbil'e sembolik birer tapu bile verilmişti. Ancak resmi tapu işlemi evrak hazır olmadığı için tamamlanmamıştı. Film çekimlerinin sona erdiği günlerde BelediyeBaşkanı Mustafa Zühal, Erbil ile Tibet'i ileri tarihlerde yeniden Uçhisar'a davet ederek tapularının verileceğini dile getirmişti.

DAVA İŞİ BOZDU

Ancak Uçhisarlı bir vatandaş, "Kimin evini kime veriyorsunuz? O mülkler belediyenin malı, sizin değil" diyerek başkan Mustafa Zühal'in uygulaması hakkında Bölge İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma davası açtı. Bunun üzerine Başkan Mustafa Zühal, geri adım attı. Uçhisar Belediye Başkanı, vatandaşın tepkisi yüzünden Mehmet Ali Erbil ile Kartal Tibet'e ev hediye etmekten vazgeçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber