Kök hücre tedavisi artık günlük hayatta elimizin altında

18 yıllık kurumsal kariyerinin son 10 yılını ilaç sektöründe tamamlayan, Tedarik Zinciri Grup Müdürü pozisyonundan ayrılan MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık şirketi kurucusu Mehtap Serdaroğlu, kök hücre tedavisi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2015 12:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kök hücre tedavisi artık günlük hayatta elimizin altında

MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık şirketi kurucusu Mehtap Serdaroğlu, "Acaba dökülen saçlarımızı nasıl tekrar geri kazanabiliriz? Bu konuda şu ana dek elle tutulur saç ekimi cerrahisi ve tek bir ilaç dışında bir yol henüz yok. Fakat tıp alanında, son on yıllarda hızla gelişen ve her konuda vizyonumuzu tazeleyen bir alan var: Kök hücre tedavisi... Kök hücre teknolojisi günümüzde tüm sağlık araştırmalarına konu olmakta ve mucize tedavilere açılış kapısı olarak görülmekte. Saç sağlığında da bilim adamları bu konuda yol aldılar ve 'acaba kök hücrenin yenileyici ve gençleştirici etkisi saçta da kullanılabilir mi' sorusuna yanıt buldular. İsviçre'ye özgü ve nesli tükenmekte olan Uttwiler Spaetlauber cinsi elmanın en önemli özelliği buruş buruş olmadan ve lezzetini kaybetmeden çok uzun süre saklanabilir olmasıdır. Bu özellik İsviçre Mibelle Biochemistry Firması bilim adamlarının ilgisini çekmiş. Kozmetik sektörü için 2008 yılında geliştirilen dünyanın ilk kök hücre özütü Malus Domestica İspanya Barcelona'da düzenlenen In-cosmetics Fuarı'nda 2008 yılında en yenilikçi doğal aktif bitkisel özüt ödülünü kazanmıştır. İsviçre'de geliştirilen bu yeni formül Trixowell şampuanda saç sağlığı için kullanılıyor" diye konuştu.

Serdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Michelle Obama, Jeniffer Lopez, Helen Miren gibi ünlülerin kullandığı Malus Domestica'nın başlıca özellikleri; saç kök hücrelerinin ömrünü korur ve yaşam döngülerini uzatır, En önemli hücrelerin yaşlanmasını geciktirerek saçlarda anti-aging etki gösterir, Temel hücrelerin yaşlanmasını geciktirir, Cilt kök hücrelerini korur, Rejenerasyon gücünü korur, Kronik yaşlanmaya karşı mücadele eder, direnci artırır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber