Davutoğlu: Gerçeklikle yüzleşmekten korkmayın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" etkinliğinde "Gerçeklikle yüzleşmekten korkmayın onu doğru anlayın. Onu doğru anlayın ve yüzleşmeden sonra da zorluklarla mücadele etmeye hazır olun" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2015 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Gerçeklikle yüzleşmekten korkmayın

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Gerçeklikle yüzleşmekten korkmayın onu doğru anlayın. Onu doğru anlayın ve yüzleşmeden sonra da zorluklarla mücadele etmeye hazır olun. Hiçbir zorluk sizi yıldırmasın. Allah adildir, bir kuluna zorluğu görme imkanı vermişse onu aşabilme imkanı da vermiştir. Göremiyorsanız sorumlu da değilsiniz. Onun için özen diyorum. Birisi size bir şey empoze etmeye çalıştığında onun karşısında durun.

Şimdi yaşadığımız terör bana o yıllarda yaşamış toprağa düşen gençlerin yaşasaydılar bu ülkeye neler katacağını düşündürür. Bu ülke hepimizin görüş ayrılıklarının çatışamaya dönüşmemesi için birbirimizi sevmemiz gerek. Gençliğin psikolojik zemini özgüvendir. Ama psikolojik zemin yeterince gelişilmemişse altı boş olur bu okul hayatında yapılacak alternatif okumalarla olur. Eğitim sistemi bize özne olmayı öğretmiyordu. Düşünmeyin gözünüzü kapatın diyorlardı. Ama bizim rüyalarımız ve hayallerimiz vardır. Doğu ve Batı klasiklerini okumaya çalıştık. Bu ülkenin aydınlarını anlamaya çalıştık. Ümitsizliğe kapıldığımız anda evde kitap okurken bir arkadaşım geldi ve 'çatışmaları bir ortam var ve sen hala okuyorsun' dedi. Yarın ne olacağını bilmiyorum eğer yaşarsam 40 yaşında dünyaya ve insanlığa hitap edecek birikimi yapmamız gerekiyor. Stratejik Derinliği o zamanlarda yazdım.

Sizi gerçek anlamada yetiştirecek olan şey örgün öğretim dışında arkadaşlarınız ile kurduğunuz sohbet gruplarıdır. Evrensel değerleri sahiplenmeniz için ideolojik tuzak ve kapanlara kapılmamanız için muhataplarınızı anlamanız için kendiniz ve çevrenizle barışık olmanız içim alternatif okumalar yapmanız gerekir. Kendinizle barışık olun. Klasiklere açık olun, her medeniyet ve bakışı öğrenin. Sadece ismen bilmeyin okuduğu yaşadığı serüveni görün.

O günden bugüne, yapılan değişikliklerle, bu kareyle bir adalet meşalesi yakacağız. Hayal dahi edemeyeceğimiz pek çok şey bu süreçte yaşandı, yaşanıyor. Yeni bir siyaset üslubu, yeni bir siyaset yapısı oluşturduk, bunun ana unsuru da siz gençlersiniz.

1 Kasım'dan sonra da Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi gerektiği ortada. Muhalefet gibi küçük hesaplar peşinde değiliz, bizim ise çok işimiz var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber