TİED: Yaşlılık aylığı gerçeklerle bağdaşmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaşlılara ödenen 67,78 YTL'lik "Yaşlılık Aylığı"nın günün gerçekleriyle bağdaşmadığını savunarak, "Bu durumda yaşlı vatandaşımız et alsa, onu pişirecek tüp alamaz. Tüp alsa, pişirecek et bulamaz" dedi.

Ergün, yaptığı açıklamada, yarınki 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nün, yaşlıların ekonomik ve sosyal sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde kutlanacağını söyledi.

Ülkeyi yönetenlerin bugünün ve yarının yaşlılarının yaşam standardını yükseltecek tedbirleri ivedilikle alması gerektiğini vurgulayan Ergün, Türkiye'de şu anda 6 Milyon civarında yaşlı bulunduğunu, bu sayının 2015 yılında 8 milyona çıkmasının beklendiğini dile getirdi.

Türkiye'de yaşlıların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya dikkati çeken Ergün, ülkede 65 yaş ve üzerindeki 920 bin 456 yaşlının "Yaşlılık Aylığı" olarak bilinen ödemeden yararlandıklarını bildirdi.

Ergün, "Her öğünde sadece 1 simit (0,30 YTL) yese ve 1 bardak çay içse (0.50 YTL), bu da günlük sadece beslenme için simite 0,90 YTL, çaya ise 1,5 YTL harcaması anlamına gelmektedir. Bu ise ayda 72 YTL anlamına gelmektedir. Oysa ki yaşlılarımıza ödenen aylık sadece 67,78 YTL'dir" dedi.

Ergün, "Yaşlılık Aylığı"nın insan onuruna yaraşır bir seviyeye çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber