Başbakan Müsteşarının kardeşi 7 aydır felçli yatıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKANLIK Müsteşarı Ömer Dinçer'in kardeşi İshak Dinçer, 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasında hatalı ilkyardım sonucu yaşamını yatakta sürdürüyor.

Kazadan sonra eşinden ayrılan Dinçer, "Yaşama bağlıyım, hala umudum var" diyor. İshak Dinçer'le Karaman Devlet Hastanesindeki odasında konuştuk.

1959 doğumlu Dinçer, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde inşaat Mühendisliği okumuş. 1999 yılında Erdoğan'ın başkan olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Yapı İşleri Müdürü olmuş.

25 Ağustos 1999'da arkadaşlarının davetini taramayarak ailesiyle Kars'a gitmeye karar vermiş. Rize'ye yaklaşırken 17 Ağustos depremi nedeniyle eşi ve 3 çocuğuyla İstanbul'a dönüşe geçmiş. Dinçer, arabasının mıcır nedeniyle yoldan çıkmasıyla şarampole yuvarlanmış. Ne olduysa bundan sonra olmuş. O sırada yoldan geçen bir minübüstekiler kazayı farkedip, Dinçer'in yardımına koşmuş. Dinçer'i karga tulumba taşımayan 4 kişi, 5-6 kez yere düşürmüş. Hastanede Kaburga ve omurga kemiklerinde kırılma tesbit edilen Dinçer, omurilik felci olduğunu öğrenmiş. Dinçer, ağabeyinin desteğiyle bir süre Fransa'da tedavi görmüş. Daha sonra eşinin boşanmak istediğini öğrenen Dinçer, baba memleketi Karaman'a getirilmiş.

"Erdoğan hep ilgilendi"

Başbakan Erdoğan'ın kaza geçirdiği günden bu yana sürekli yakından ilgilendiğini kaydeden Dinçer, "Örneğin Fransa'ya gitmeden önce Vakıf Gureba Hastanesi'nde tedavi görüyordum. Ancak burası devlet hastanesi olmadığı için Fransa'ya gidiş masrafımı devlet ödemedi. Sayın Erdoğan devreye girdi ve bir vakıf aracılığıyla benim maddi problemlerim çözüldü" diye anlatıyor.

'BEBEK GİBİ BAKIYORUZ'

ACIlı anne Ayşe Dinçer, oğlu Ishak Dinçer'in geçirdiği kazanın ardından derin üzüntü yaşadıklarını ancak hiç ümit kesmediklerini ifade ediyor. Çok zor günler yaşadıklarını belirten Ayşe Dinçer, "Gelinimiz vefasız çıktı. Allah kimseye böyle bir dert vermesin. Hiçbir anneyi hasta yatağında evladı ile karşı karşıya bırakmasın. Çok zorluklar çektik, yaşadıklarımızı kimse bilmez. Ama bugünler de geçecek" diye konuşuyor. Baba Duran Dinçer de, "Ishak'a bir bebek gibi bakıyoruz. O bizim evladımız. Ölene kadar başımızın üstünde yeri var" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber