O şehidin kemikleri sızlattılar!

3 ay önce şehit olan Barış Akkabak'ın dedesi ve anneannesi için belediye tarafından yaptırılan evin müteahhidinin, ev için gönderilen demirleri kendi inşaatında kullandığı ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Ekim 2015 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O şehidin kemikleri sızlattılar!

ERDOĞAN ÖZTÜRK

Antalya'nın Serik ilçesinde, annesi ölünce dedesi ve anneannesi tarafından büyütülen Barış Akkabak (20), Mardin'in Midyat ilçesinde vatani görevini yaparken, geçen 2 Ağustos'ta, PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında yola döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit oldu. Dedesi Ramazan Akkabak yamalı pantolonuyla gündeme gelince, harekete geçen Serik Belediyesi, Ramazan ve Havva Akkabak için ev yaptırmak istedi. Evin yapımını da müteahhit Hüseyin Kuşçu üstlendi.


SÖZLEŞMESİ FESH EDİLDİ

Ancak müteahhit, belediyenin yaşlı çiftin evinin yapımında kullanması için gönderdiği demirlerin bir kısmını, kendine ait başka bir inşaatta kullandı. Bunun üzerine belediye müteahhidin sözleşmesini feshetti. Eksik demirlerle başlanan inşaatın yapılan bölümlerini de Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle yıktı. Ardından evin yapımına kendileri başlayan belediye ekipleri, su basman bölümünün betonunu döktü.

"BİZ YAPACAĞIZ"

Müteahhidin arkadaşı olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan AK Partili Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, "İhale ben hacda olduğum dönemde yapıldı. Biz yapılan ihbarın ardından da sözleşmesini feshettik. Kendi işçilerimizle gece gündüz çalışarak, daha yeni, daha modern bir ev yapacağız ve en kısa sürede teslim edeceğiz. İnşaat 24 saat aralıksız devam edecek. Şehidimizin dedesi ve anneannesi benim manevi babam ve annemdir" dedi. Fen İşleri Müdürü Bülent Zerenay'ı görevden aldığını belirten Çalık, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

"CHP'LİLERİ UYARDIM"

Şehit Barış Akkabak'ın dedesi Ramazan Akkabak, CHP'lilerin kendilerini ziyarete geldiklerini söyleyerek, "Ancak evimde yemek yiyip ardından torunumun üstünden siyaset yapıyorlar. Uygun dille uyardım. Eğer bir daha gelirlerse gereken cevabı alacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber