'İnşallah yarın balkondan demokrasi şöleni yapacağız'

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: - "İnşallah yarın akşam balkondan tekrar demokrasi şöleni yapacağız. Yarın inşallah milletimiz büyük katılımla sandığa gidecek, Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Bu karar, inanıyorum ki sizlerle 13 yıl boyunca beraber yazdığımız büyük destanın devamı için yepyeni bir ak sayfa olacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2015 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İnşallah yarın balkondan demokrasi şöleni yapacağız'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah yarın akşam balkondan tekrar demokrasi şöleni yapacağız. Yarın inşallah milletimiz büyük katılımla sandığa gidecek, Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Bu karar, inanıyorum ki sizlerle 13 yıl boyunca beraber yazdığımız büyük destanın devamı için yepyeni bir ak sayfa olacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Sincan Kent Meydanı'nda düzenlenen AK Parti'nin Ankara mitinginde halka hitap etti.

Davutoğlu, konuşmasına, "Cumhuriyetimizin başkenti, milli mücadelenin karargahı olan şehri, Hacı Bayram-ı Veli'nin şehri Ankara, sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bu meydanı dolduran yüz binleri bağrıma basıyorum, Ankara. Ankara'nın yiğit seğmenleri, kadınları, gençleri, güzel insanları, hepinizi yürekten selamlıyorum" sözleriyle başladı.

Ankara'nın ilçelerini tek tek sayarak selamlarını ileten Davutoglu, "Bir bütün olarak istiklalimizin kalbi, yüreği Ankara'yı selamlıyorum" dedi.

Davutoğlu, alandakilerin tekbir getirmesi üzerine, "İşte bu tekbirlerle İstiklal Harbimiz başlamıştır. Yolda gelirken arkadaşlar aradılar, biraz önce, 'çok soğuk' dediler. Dedim ki, 'Merak etmeyin, Ankara bizi güneşle karşılar, soğuğun, bulutun üzerinden doğan güneş gibi.' Ankara'dan demokrasi güneşimiz doğdu, şimdi Ankara'dan yeni Türkiye güneşi doğuyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, perşembe günü Cumhuriyet Bayramı'nı kutladıklarını anımsatan Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimiz bu şehirde doğdu, bu sokaklarda filizlendi, bugünlere geldi. Milli irademizin sesini Ankara'dan yükselten ilk meclise, milletvekillerine, o meclisi oluşturan aziz istiklal kahramanlarına, istiklal yolcularına selam olsun. Daha güçlü, daha aydınlık Türkiye umudu, bu şehirden ülkemizin her yanına yayıldı."

"Birçok şehrimizi gezdik. Son mührü istiklalin başşehri Ankara'dan vuruyoruz" diyen Davutoğlu, "Ankara, 1 Kasım'da mühür vurmaya hazır mısın? İstiklalimizin yüreği Ankara, istikbalimizin yüreği olmaya hazır mısın? İnşallah yarın 'tek başına iş başına' demeye var mısınız" şeklinde sorular yönelttiği alandakilerden 'evet' yanıtı aldı. Davutoğlu bunun üzerine, "Bu ses yarın sandıklardan yükselecek" ifadesini kullandı.

Ankara'nın aynı zamanda kadim medeniyet, kültür ve irfan şehri olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bugün o feyzi, irfanı, o muhabbeti Ankara'nın bütün insanlarında bir ahlak olarak, gönül zenginliği olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ankara'nın, siyasetin merkezi olduğunu, Türkiye siyasetinin nabzının bu şehirde attığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu sebeple bu meydandaki coşku, heyecan Türkiye'nin 81 vilayetinin, 78 milyon insanımızın coşkusunu, heyecanını temsil ediyor. Burada sadece Ankaralılar değil 81 vilayetimizin yüreği var, gönlü var, aşkı var, sevdası var. Selam olsun Ankara'ya. Bu muhabbet erlerine selam olsun. Ankara ilk günden beri hep bizim yanımızda oldu, Sincan hep bizimle beraber oldu. Allah yardımcımız olsun."

- "Yarın demokrasi bayramını kutluyoruz"

Vatandaşların, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' şeklinde tezahüratlarına karşılık, "Biz sizinle gurur duyuyoruz. Biz Ankara'nın taşıyla, toprağıyla gurur duyuyoruz" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları anlattı:

"Bugün Türkiye'nin geleceği için çok önemli, çok hayati seçimin arifesindeyiz. Bugün arife, Ankara. Yarın demokrasi bayramını kutluyoruz. Demokrasi bayramını beraber kutlamaya var mısınız? İnşallah yarın akşam balkondan tekrar demokrasi şöleni yapacağız. Yarın inşallah milletimiz büyük katılımla sandığa gidecek, Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Bu karar, inanıyorum ki sizlerle 13 yıl boyunca beraber yazdığımız büyük destanın devamı için yepyeni bir ak sayfa olacak. Yeni bir ak sayfa açmaya var mısın?"

- "Türkiye'nin her yanını dolaşan tek parti AK Parti oldu"

Başbakan Davutoğlu, son 1 aydır şehir şehir dolaşarak AK Parti'nin hedeflerini, büyük projelerini anlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bütün şehirlerimize gitmek isterdim. 7 Haziran'dan önce 81 vilayetimize gittik. Bu sefer vakit kısıtlıydı. Yine de Türkiye'nin her yanını, doğusu, batısını, kuzeyini, güneyini dolaşan tek parti, AK Parti oldu. Halkıyla her yerde buluşan tek lider biz olduk. Şartları zorlayarak gidebileceğimiz en fazla sayıdaki şehre gittik. Samsun'dan, Erzurum'dan, Manisa'dan, Kahramanmaraş'tan, Kayseri'den, Trabzon'dan, Kocaeli'nden, Van'dan, Şanlıurfa'dan, İzmir'den, Adana'dan, Antalya'dan, Malatya'dan, Diyarbakır'dan ve nihayet Anadolu'daki ilk başkentimizden, Konya'dan sizlere selam getirdim. Diğer partiler meydanları terk etti ama biz bunu yapmadık. Çünkü bizim size anlatacaklarımız var. Sizin gözlerinizin içine bakarak söyleyeceklerimiz var. Çünkü sizin yüreğine hitap edecek kelamımız var. Bizim hep birlikte bozacağımız oyunlar, kuracağımız büyük güçlü ve yeni bir Türkiye var. Biz bu meydanlara sadece oy istemek için gelmeyiz. Biz meydanları terk etmedik."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yarın Türkiye sadece partiler arasında bir seçim yapmayacak. Türkiye'nin geleceği için neredeyse referandum mahiyetinde bir istikamet seçimi yapacak. Tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz. Geleceğimiz için çok kritik karar vereceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisince Sincan Kent Meydanı'nda düzenlenen Ankara mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında vatandaşların ellerini görmek istediğini ifade eden Davutoğlu, "O ak ellerinizle tutuşarak, inşallah yarın, 1 Kasım'da mühürleri ak ellerle vurarak yeni Türkiye'ye yürüyeceğiz" dedi.

"Allah ellerimizi, gönüllerimizi birbirinden ayırmasın, Allah kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu meydanda Türk var, Kürt var, Zaza var. Bu meydanda Sünni var, Alevi var ama her şeyden önce bu meydanda Türkiye'nin yüreği var, bu meydanda Türkiye'nin aşkı, sevdası var. Biz meydanları terk etmedik çünkü biz terörün istikametimizi çizmesine tahammül edemezdik. Çünkü biz milletimizi yalnız bırakmak istemedik. Sizler bu seçimin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu zaten biliyorsunuz. Bu meydanın coşkusu, sağ kanadımda, sol kanadımda ve derinliğinde, ufkumdaki kardeşlerimin coşkusu bunu gösteriyor."

- "Meydanlara çıkmak için yürek gerek"

Gittikleri tüm şehirlerde aynı hissiyatı gördüklerini dile getiren Davutoğlu, vatandaşların "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganları üzerine, "Ankaralılar, anlaşılan siz buraya sadece dinlemeye değil konuşmaya, haykırmaya gelmişsiniz. Bugün son miting, buradan sesimizi yükseltmeye var mıyız? Yarın bayram, demokrasi bayramı, bayramı beraber kutlamaya var mıyız? Var mıyız Ankara, Sincan var mıyız? İşte aramızdaki fark bu, onlar da toplanırlar ama meydanlarda coşku yok ya da meydanlara çıkamazlar. Meydanlara çıkmak için yürek gerek yürek. Meydanlarda vatandaşlarımızla buluşmak için aşk gerek aşk" diye konuştu.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran'dan sonra yaşananları, Türkiye üzerinde yapılmak istenen ameliyatları hep beraber gördünüz. Kimlerin kimlerle kol kola girerek Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalıştığını gördünüz. Siyasi partilerin bu mühendislikler, bu tuzaklar karşısında neler yaptığını da gördünüz. Bir tarafta hiçbir zaman bu ülkenin zenginliklerine inanmayan, bu millete güvenmeyen, bu millet karşısında o derin hissiyatı hissetmeyenler var, diğer tarafta ise biz. Bu milletin inançla ve kararlılıkla her engeli aşacağına, her hedefe ulaşacağına inanan AK Parti kadroları var. Onun için biz meydanlardayız. Bir tarafta milletin verdiği görevden kaçanlar var, diğer tarafta milletin kararını daima baş tacı yapanlar var. Bir tarafta terörle arasına mesafe koyamayanlar var, terörün diliyle kendi devletini karalayanlar var, diğer tarafta hangi kökten gelirse gelsin, terörün her türlüsüne karşı bu ülkeyi savunmak için gece gündüz çalışanlar var."

- "Yanımızda MHP'yi, CHP'yi göremedik"

Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra hain odakların harekete geçtiğini belirterek, "Suruç'ta DEAŞ harekete geçti, Ceylanpınar'da PKK, şehirlerimizde DHKP/C. Biz onlara karşı bir an bile taviz vermeden, bir an bile duraksamadan kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi savunduk ve onurla huzur ve demokrasi operasyonunu yaptık ama bunda yanımızda MHP'yi, CHP'yi göremedik. Aziz Ankaralılar, milletin birliğine, dirliğine, kardeşliğine en zor şartlarda sahip çıktığımıza şahit misiniz? Bu fitne odaklarına fırsat vermediğimize şahit misiniz? Bilin ki bu can bu tende varken son nefesimize kadar, son terimize kadar, son kanımıza kadar ülkemizi savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, milletin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, Türkiye'nin istikrarını ve 78 milyon vatandaşın tamamını temsil ettiğine işaret eden Davutoğlu, "7 Haziran sonrasında hem CHP hem MHP bu milletin derdine derman olamayacaklarını bir kere daha gösterdiler. Millet 'uzlaşın' dedi, bunlar sorumluluktan kaçtılar. Anayasa 'hükümet kurun' dedi, bunlar hükümetten kaçtılar. Terör saldırıları oldu, teröristi bıraktılar devleti, hükümeti, bu ülkenin canı pahasına mücadele veren askerini, polisini suçladılar. HDP'nin Türkiye partisi olma iddiasının koca bir yalan olduğu kısa zamanda aşikar oldu. Bir kere daha anlaşıldı ki Türkiye'nin yegane umudu AK Parti'dir" diye konuştu.

"Yarın AK Parti için yine bir zafer günü olacak" ifadesini kullanan Davutoğlu, konuşmasında şu mesajları verdi:

"Türkiye'nin geleceğe yürüyüşünü tamamlamak için 1 Kasım milletimizle birlikte yeniden yola çıkacağımız gün olacak. Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizinkazandığı gün olacak. Bizim milletimiz basiretlidir, feraset sahibidir. Doğruyu yanlıştan, akı karadan ayırır. Söyleyin Ankaralılar, aziz kardeşlerim, vicdanınızın sesiyle yarın 'yeniden büyük Türkiye' diyecek misiniz? Bu görevden kaçanlara, bu sorumluluktan kaçanlara, köşelerine çekilenlere 'bu meydan yiğit meydanıdır' diyecek misiniz? Görevden kaçanlara hesap soracak mısınız? On üç yıldır beraber yürüdüğümüz bu yolda bizimle geleceğe, daha nice 13 yıllara yürümeye hazır mısın Ankara? Ankara, 'ilk günkü aşkla haydi Bismillah' diyor muyuz? 1 Kasım günü inşallah 3 Kasım 2002 gibi yine bir kasım günü 'ilk günkü aşkla haydi Bismillah' diyeceğiz. Çünkü mesele şahsi meselemiz değil, çünkü mesele parti meselemiz değil, mesele Ankaralılar, memleket meselesi. Çünkü artık sen-ben yok, sadece ve sadece Türkiye var."

- "Tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz"

"Bizim siyasetimizin felsefesi bu, biz 'ben' demeyiz, 'sen' demeyiz, biz sadece 'Türkiye' deriz" diyen Davutoğlu, "Seçime, sandığa, millet iradesinin tecellisine 24 saatten az kaldı. Demokrasi şölenine saatler kaldı. Yarın Türkiye sadece partiler arasında bir seçim yapmayacak. Türkiye'nin geleceği için neredeyse referandum mahiyetinde bir istikamet seçimi yapacak. Tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz, geleceğimiz için çok kritik karar vereceğiz" dedi.

- "Selamlaşarak, barış içinde oyunuzu kullanın"

Başbakan Davutoğlu, vatandaşların "Vur vur inlesin paralel dinlesin" sloganları üzerine ise şunları kaydetti:

"Paralel de dinleyecek, köşelerinden siyaset mühendisliği yapanlar da dinleyecek, yurt dışından, uluslararası basın üzerinden Türkiye'ye yön vermeye çalışanlar da dinleyecek. Bundan sonra millet konuşacak onlar dinleyecek. AK Parti konuşacak, tarih yazacak, onlar dinleyecek ve sonunda millet iradesiyle karar vereceğiz. Şimdi karar zamanı. Bütün vatandaşlarımızdan ricam, oylarını verirken Türkiye'nin dününü, bugününü, yarınını birlikte düşünmeleri. 2 Kasım'da nasıl bir Türkiye'de yaşayacaklarını muhasebe ederek oylarını vermeleri. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum; sandığa gitmelerini, bu demokrasi şölenine katkıda bulunmalarını rica ediyorum. Güven içinde, vakar içinde sandıklara gidin. Hangi partiye oy verirseniz verin, selamlaşarak, barış içinde oyunuzu kullanın. Kimse kimsenin üzerinde tahakküm kurmasın, kurmalarına da izin vermeyiz. Türkiye artık karanlık odalardan yönetilebilen bir ülke değil. On üç yıllık mücadelemiz ve sizlerin bu mücadeleye verdiği destek sayesinde ülkenin kaderini artık sadece millet belirliyor, siz belirliyorsunuz. Sandığa giderek bu kazanımlara sahip çıkmanızı, geleceğinize sahip çıkmanızı rica ediyorum."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "28 Şubat zulmünün ne demek olduğunu en iyi Sincan bilir. Demokrasiye, hukuka, meşru siyasete, manevi değerlere, milli iradeye karşı tankların yürütüldüğü Sincan, bunu çok iyi bilir. Bugün milli tanklarımız sadece ve sadece ülke güvenliği, milli onur için yürür, silahlı kuvvetlerin dünyaya gücünü göstermek için yürür. Bir daha bu sokaklardan hiçbir zaman millete güç gösterecek tanklar yürümeyecek. 28 Şubat'ı bir daha hiçbir şekilde yaşatmayacağız" dedi.

Davutoğlu, Sincan Kent Meydanı'nda düzenlenen partisinin Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, AK Partililerden, arkasında 13 yıllık büyük bir başarı destanı bulunduran bir partinin seçmenleri olarak, yarın büyük bir katılımla, vakarla sandıklara gitmelerini, hiçbir provokasyona kapılmadan, başları ak, oylarını vermelerini, sandıkları doldurmalarını, demokrasi şölenine hazırlanmalarını, kazanımlara, geleceğe sahip çıkmalarını istedi.

"7 Haziran'da tercihlerini CHP'den yana kullanan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum, 7 Haziran'da bir tercih yaptınız ama şimdi bu gece, bu akşam bir kez daha düşünün" ifadelerini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Perşembe günü Cumhuriyetimizin 92'nci yılını kutladık, elinizi vicdanınıza koyarak, geride bıraktığımız 92 yılda, Cumhuriyetimizin güçlenmesine, değerlerinin yüceltilmesine kimin en fazla katkıda bulunduğunu düşünün. Zihninizde bir 2001 resmini, bir de 2015 resmini yan yana getirin. Cumhuriyetimizi IMF kapılarına muhtaç edenlerle, Cumhuriyetimizi bütün dünya masumlarına yardım eden bir ülke haline getirenleri mukayese edin. 12 Eylül şartları ile bugünü mukayese edin. Cumhuriyetimizin, demokrasiyle taçlandığı günlerin mimarı AK Parti'ye bir kez de ön yargısız şekilde bakın. Değerlendirin, vicdanınıza göre karar verin.

Türkiye kutuplaşmadan, kamplaşmadan çok çekti. Partiler birbirinin düşmanı değil, bizler sadece siyasi rakibiz. Hiç kimseyi düşman, hasım görmedik. Bütün CHP'li, MHP'li, HDP'lilere de sesleniyorum, kendi mahallenize, sokağınıza, evinize hapsolmayın, çıkıp hep beraber büyük Türkiye yürüyüşünde görüşlerimizi birleştirelim. Hep beraber Türkiye'yi daha demokratik, güçlü yapmanın yoluna bakalım. Sizlerden yarın sandığa giderken, Cumhuriyetin genişleyerek mi, daralarak mı, dışa açılarak mı, içeri kapanarak mı güçleneceğine düşünerek karar vermenizi rica ediyorum."

7 Haziran'da MHP'ye oy veren vatandaşlara da çağrıda bulunan Başbakan Davutoğlu, "Ne olur 7 Haziran'dan bu yana yaşananları gözünüzün önüne getirin. Ülke terör tehdidiyle karşı karşıya kaldığında, o tehdidin karşısında en güçlü iradeyi kimin temsil ettiğini bir kez daha görün. Kimin elini taşın altına koyduğunu, kimin sorumluluktan kaçtığını biliyorsunuz. Terörle mücadelede yalnız bırakıldığımıza sizler şahitsiniz. Sizlerden, kararınızı gözden geçirmenizi, ülkenizin geleceğini düşünerek oyunuzu kullanmanızı rica ediyorum" diye konuştu.

- "Terör örgütünü silmeye kararlıyız"

AK Parti devraldığında, hurda tankları hibe alan bir Türkiye'den, kendi tankını, uçağını, denizaltısını yapan, uydusunu gönderen bir Türkiye'nin doğduğunu belirten Davutoğlu, "Vatanperver MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, bir daha düşünün, Türkiye'yi namerde muhtaç edenlerle, Türkiye'yi yücelten, milletin birliğini temsil eden arasındaki farkı görün" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy veren vatandaşlara da şöyle seslendi:

"Sizler, 7 Haziran'da HDP'nin Türkiye partisi olması, siyasetin güçlenmesi, terörün siyaset karşısında zayıflaması için, bu iddialarla HDP'yi tercih ettiniz belki. Ama 7 Haziran'dan sonra siz de gördünüz, bir kez daha düşünün. 7 Haziran'dan sonra HDP'nin terörle arasına mesafe koyamadığını, örgüte karşı siyasetin hukukunu koruyamadığını, Türkiyelileşme iradesi gösteremediğini gördünüz. Huzur ve terör operasyonu... Ceylanpınar'da iki kardeşimizin, iki yiğit polisimizin gece yarısı alçakça öldürülmesi, Suruç'ta DEAŞ tarafından vatandaşlarımızın öldürülmesiyle başlayan huzur ve demokrasi operasyonu, sadece terör örgütüne karşıdır. Vatandaşlarımızı kucaklamaya, terör örgütünü de bu anlamda Türkiye'nin her karış toprağından silmeye kararlıyız."

Kendisini dinleyenlerin "Kahrolsun PKK" sloganları atması üzerine Davutoğlu, "Bu sloganlar iki gün önce, Cumhuriyet Bayramı'nda ziyaret ettiğim Diyarbakır'da da aynı nidalarla yükseldi. Diyarbakırlılar da Ankaralılar, Konyalılar, İzmirliler gibi terör örgütünü meydanlardan lanetlediler. Bilinsin k, bu mücadelemiz bütün dağlarımız, ovalarımız, yaylalarımız, vadilerimiz, terör örgütlerinden temizleninceye, bütün mahallelerimizdeki, bütün hendekler kapatılıncaya kadar kararlılıkla sürdürülecektir" karşılığını verdi.

- "Kader seçimine damganızı vurun"

Davutoğlu, Mecliste temsil edilmeyen partilerin seçmenlerine ise şöyle seslendi:

"Türkiye'nin nasıl zor bir dönemeçte olduğunu, içeriden ve dışarıdan pek çok şer odağının ülke üzerinde ameliyat gerçekleştirmek için harekete geçtiğini görüyorsunuz. Böyle zor bir dönemde ülkemizin güçlü, dirayetle yönetimlere ihtiyacı var. Yarın sandık başına giderken, Türkiye'nin ancak güçlü bir iktidarla bu sorunların üstesinden gelebileceğini düşünerek oy kullanmanızı rica ediyorum."

"Bütün milletime seslenmek istiyorum, onurla, demokratik bir ülkenin eşit vatandaşları olarak sandığa gidin ve Türkiye'nin bu kader seçiminde, oylarınızla, bu kader seçimine damganızı vurun. Gelecekten umudunuzu kesmeyin" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin bütün zorlukları aşacağını, daha özgür, demokratik, müreffeh, güçlü bir devlet olarak yoluna devam edeceğini bildirdi.

Kendisini dinleyen vatandaşlara, "Bu yolda beraber miyiz Ankaralılar? Bu yolda bize yoldaş mısınız? Bu yolda bize gönüldaş mısınız? Bu yolda bize kaderdaş mısınız?" diye soran Davutoğlu, "Evet" cevabını alınca, "Allah razı olsun, Allah gönlümüzü, yolumuzu beraber eylesin, menzilimizi hayreylesin Ankaralılar" karşılığını verdi.

Türkiye'nin 13 yılda çok büyük atılımlar yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, "sessiz bir devrime imza attıklarını", Türkiye'yi felaketin eşiğinden alıp, büyüme rekorları kıran bir ülke haline getirdiklerini hatırlatan Davutoğlu, bunu halkın desteğiyle yaptıklarını ifade etti.

- "Tanklar gücümüzü göstermek için olacak"

Ankara'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam gönderen Davutoğlu, 12 yıllık başarı hikayesinin, 14 Ağustos 2001'de Erdoğan'ın genel başkanlığı öncülüğünde başladığını kaydetti.

"Emin olun, bu kervan durmayacak, bu şarkı bitmeyecek, bu sevda sona ermeyecektir" diyen Davutoğlu, "Bu ülke, aciz yönetimlerden, uyumsuz koalisyonlardan, vesayetten, istikrarsızlıktan, aciz siyasetçilerden çok çekti. Odasında oturup kendi bakanına bile hükmedemeyen, IMF'nin kararlarıyla yola devam eden bakanlardan, başbakanlardan çok çekti. Sakarya'da deprem olduğunda oraya ulaşamayan aciz yöneticilerden çok çekti" değerlendirmesinde bulundu.

O eski Türkiye'nin nasıl uçuruma sürüklendiğini en iyi Ankara'nın, Sincan'ın bileceğini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"28 Şubat zulmünün ne demek olduğunu en iyi Sincan bilir. Darbe senaryolarını en iyi Ankara bilir, bunları en iyi Sincan bilir. Demokrasiye, hukuka, meşru siyasete, manevi değerlere, milli iradeye karşı tankların yürütüldüğü Sincan, bunu çok iyi bilir. O günü hiç unutmamıştık. O tankların yürüdüğü günden, bugün milli tanklarımız sadece ve sadece ülke güvenliği, milli onur için yürür, silahlı kuvvetlerin dünyaya gücünü göstermek için yürür. Bir daha bu sokaklardan hiçbir zaman millete güç gösterecek tanklar yürümeyecek. 28 Şubat'ı bir daha hiçbir şekilde yaşatmayacağız, yaşatılmasına izin vermeyeceğiz."

"Bin yıl sürecek denilen o dönemi AK Parti tarafından bitirildiğine şahit misin Ankara?" sorusuna Başbakan Davutoğlu, vatandaşlardan "Evet" yanıtını aldı.

Davutoğlu, "Bu ülkede tanklar olacak, milli tanklar olacak ama cümle aleme, bize meydan okuyanlara gücümüzü göstermek için olacak. Yoksa, ithal tanklarla, ithal fikirlerle, ithal siyaset adamlarıyla Kemal Derviş gibi milletin üzerinde hükmetmek için olmayacak, olmadı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber