Bakan ve bürokrat koruması için 12 adet lüks araç satın alındı

Haber Giriş : 15 Mart 2004 06:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan ve bürokrat koruması için 12 adet lüks araç satın alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü, korumaların kullanması amacıyla 2004 model 12 adet lüks Renault Megane araç satın aldı. Araçlardan 7'si Ankara, 5'i ise İstanbul'daki İçişleri eski bakanları ve üst düzey bürokratların emrine tahsis edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kanun gereği artık eskisi gibi işlev göremeyecek olan Polis Vakfı kaynaklarını kullanarak koruma araçlarını yeniliyordu. Yaklaşık iki yıl önce Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal döneminde, İçişleri eski bakanlarının korumalarının görevlerinde kullanması amacıyla sıfır kilometre Megane araçlar alınmıştı. Önal, o dönemde emniyet genel müdürü makam aracı olarak kullanılmak üzere, vakıf kaynaklarından 800 milyar liraya bir de zırhlı Mercedes aldırmıştı. Söz konusu Mercedes makam aracını şimdilerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kullanıyor. Güney Kore'den Hyundai marka makam aracının gelmesiyle birlikte Başbakan'ın Mercedes'i tekrar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iade etmesi bekleniyor.

Her biri Polis Vakfı'na yaklaşık 40 milyar liraya mal olan lüks araçlar, İçişleri eski bakanları Teoman Ünüsan, Cahit Bayar ve Mehmet Gazioğlu'na tahsis edildi. Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş, İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Teoman Ünüsan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile terörist başı Abdullah Öcalan davasına bakan Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi Başkanı Mehmet Turgut Okyay'ı koruyan polislere de aynı otolardan verildi. Yetkililer, sadece Ankara'da koruma hizmetlerinde 200 dolayında araç kullanıldığına dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı bin dolayında kişiyi koruması altında tutuyor. Türkiye'de can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle aktif görevlilerin dışında koruma altında tutulan kişilerin meslek grupları arasında eski cumhurbaşkanları, Emniyet ile MİT mensupları, askerî personel, devlet güvenlik mahkemesi başkanları, eski milletvekilleri, sendika başkanları, DGM başkanları ve hakimler de bulunuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber