Memura bütçeden de umut yok

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 01 Ekim 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, memura imkânlar ölçüsünde en iyi zammı verdiklerini belirterek bunun üzerine çıkılmayacağını söyledi.

Başbakanlık'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, bir gazetecinin, "Bütçe görüşülürken küçük bir artış söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine bütçenin son derece şeffaf olduğunu, 2007'deki gelirlerin ne olacağı, nerelere harcanacağının önceden öngörüldüğünü söyledi. Şahin, "Dolayısıyla kamu personeline 2007 ile ilgili ne kadar zam yapacağımızı, ücretlerde ne kadar artış yapacağımızı, enine boyuna düşünürek, mümkün olan neyse onu verdik" diye konuştu.

Vakıfbank'ın İstanbul'a taşınıp taşınmayacağına ilişkin sorular üzerine Şahin, sadece Vakıfbank değil, genel müdürlüğü Ankara'da bulunan diğer bankalarla ilgili de aynı şeyin söz konusu olduğunu, fakat halen Vakıfbank'ın İstanbul'a taşınması konusunda karar bulunmadığını söyledi. Şahin, "Vakıfbank gittikçe güçlenen banka. Ama bu konu ne benim, ne bankanın gündeminde" dedi.

Bir gazetecinin memur sendikalarının eylem takvimiyle ilgili hatırlatması üzerine de Şahin şunları söyledi: "Bu yürüyen konfederasyon üyeleri önce kendi sendika ve konfederasyonlarına yürüsün. Çünkü, hükümet olarak çalışanlarımıza, onların çalışanlarına verdiğinden daha iyi ücret veriyoruz. Önce onlar kamuda en düşük ücretliye ödenen kadar kendi personeline ücret ödesin, sonra konuşma hakkına sahip olsunlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber