Yemek alışkanlıklarınıza dikkat edin uyarısı

Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ersoy, obezitede en önemli nedenin yemek alışkanlığı bozukluğu olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2015 21:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Yemek alışkanlıklarınıza dikkat edin uyarısı

Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ersoy, sağlıklı yaşam ve kilo almamak için yemek miktarının azaltılması ve hareketin önem taşıdığını vurguladı. İnsanın yaşının damarlarının yaşı ile eşdeğer olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ersoy, obezite tedavisinde ameliyat seçeneğinden önce kişinin kilo vermekle ilgili yapabildiği tüm önlem ve uygulamaları denemesi gerektiğini belirtti. Tedavide operasyona karar verilmesi halinde bu ameliyatın deneyimli merkezlerde yapılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Emin Ersoy, "Başarılı bir obezite ameliyatı sadece görüntüsel bir düzenleme değil, hipertansiyon, hiperkolestorelemi, diyabet gibi problemlerin çözülmesine de katkı sağlar" dedi.

"TÜP MİDE AMELİYATI İŞTAHINIZDA DA AZALMAYA YOL AÇABİLİR"

Obezite ameliyatı sonrasında mutlaka yemek yeme alışkanlığı ile ilgili önerilere uyulması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Ersoy, "Tüp mide ameliyatı az yemenizi sağlarken, iştahınızda da azalmaya yol açar. Tüp mide ameliyatından sonra et ve ot yemeye hazır olun, gazlı, şekerli içeceklerden ise uzak durun" diye konuştu.

Türkiye Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Emin Ersoy, obezite hastalarının cerrahi ekiple ameliyat sonrası süreci hakkında konuşmalarının önem taşıdığına da işaret etti. "Obezite ve reflü operasyonları laparoskopik olarak yapılır ve gerek olmadıkça açık operasyona geçilmez" diyen Prof. Dr. Ersoy, mide fıtığı ve reflü hastalığında da cerrahi operasyonun birinci seçenek olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Ersoy, reflü hastalığının ilaçla tedavi edilmesi durumunda da yine beslenme alışkanlıkların değiştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Reflü hastalığında yemek borusuna kaçan içeriğin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ersoy, "Eğer barret hastalığınız varsa kanser görülebilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber