Ak Partililerin coşkusu sokaklara taştı

Ak Parti'nin erken seçimlerde elde ettiği başarının ardından çok sayıda Ak partili tüm ülkede sokaklara döküldü. Başta İstanbul olmak üzere Balıkesir, Uşak, Gaziantep, Antalya, Yozgat gibi çok sayıda şehirde Ak Partililer seçim başarısını büyük coşkuyla kutladı.

Haber Giriş : 02 Kasım 2015 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Partililerin coşkusu sokaklara taştı

İSTANBUL'DA AK PARTİ'LİLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte, AK Parti'liler caddelerde konvoy oluşturarak sevinç turu attı.

Seçim sonuçlarının netleşmesi üzerine AK Parti'liler sokaklara döküldü. Trafikte konvoy oluşturan partililerin "Rabia" ve "bozkurt" işaretleri yapması dikkat çekti.

Ellerinde Türk Bayrakları ve parti bayrakları ile Bakırköy Meydanı'nda toplanan partililer de müzik eşliğinde halay çekti.

ANKARA'DA AK PARTİ COŞKUSU

AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan binlerce partili, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre partilerinin tek başına iktidara gelmesinin coşkusunu yaşıyor.

Parti Genel Merkezi önünde sandıkların açılmasının ardından, toplanmaya başlayan vatandaşlar, kurulan dev boyutlu ekranlardan seçim sonuçlarını takip etti.

İZMİR CUMHURİYET MEYDANI'NDA AK PARTİ KUTLAMASI

AK Parti'nin ülke genelinde seçim başarısı, milletvekili sayısını artıramadığı İzmir'de de coşkuyla kutlandı.

Ak Parti ve ay-yıldızlı bayraklarla arabalarla zafer turu atan partililer Alsancak semtindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Meydana koşan 500'e yakın partili meşaleler yakarak, 'Tayyip burada, Feto nerede', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye sloganlar attı.

Meydana gelen partinin seçim minibüsünün hoparlöründen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Konya'daki seçmenlere yönelik yaptığı konuşmayı tezahürat ve tekbir sesleri eşliğinde canlı olarak dinleyen partililerde coşku doruğa çıktı. Bazı partililer, meydandaki Atatürk Heykeli'nin kaidesine tırmanarak bayraklar ile Davutoğlu'nun posterini açtı. Davutoğlu'nun konuşmasının ardından minibüs hoparlöründen AK Parti şarkıları çalındı. Bir partili, meydandaki kalabalığa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1999'da 4 aylığına hapse girip o dönem siyasi yasaklı olmasına neden olan şiiri okuttu.

BALIKESİR'DE HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

BALIKESİR AK Parti'de seçim zaferi, Alihikmetpaşa Meydanı'nda havai fişek gösterileriyle coşkuyla kutladı.

Geçen seçimde kaybettiği dördüncü milletvekilini bu seçimde tekrar kazanan Balıkesir AK Parti'de sevinç hakimdi. AK Partililer seçim sonucunu kutlamak için Alihikmetpaşa Meydanı'na akın ederken, havai fişek gösterileri yapıldı, şarkılar söylendi. Kutlama anında sinevizyondan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya konuşmasını izleyen partililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yine sinevizyonla yayınlanan şiirleriyle coştu. Meydandaki kutlamada Erdoğan'ın poster ve şarkıları dikkati çekti. Konuşmalarda da Erdoğan'ın liderliğinden övgüyle söz edildi.

YOZGAT'TA SEÇİM COŞKUSU

AK Parti'nin Yozgat'ta 4 milletvekilinin tamamını meclise göndermesi partililer tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan AK Partililer, davul zurna eşliğinde halay çekip, Yozgat'tan 4 milletvekili çıkarmanın sevincini yaşadı. Bazı partililer ise araçlarıyla konvoy eşliğinde klakson çalarak, sevinçlerini gösterdi.

Partililer ise Yozgat'ta büyük bir başarı kazandıklarını ve bunun sevincini yaşadıklarını söyledi.

UŞAKLI AK PARTİLİLER KUTLAMA YAPTI

UŞAK'ta 7 Haziran'da kaybettiği oyların fazlasını alarak yeniden 2 milletvekili çıkaran AK Partililer, Uşak Belediyesi'nin önünde kutlama yaptı. Uşak Belediyesi önüne ellerinde Türk bayrağı ve parti bayrakları ile toplanan çok sayıda AK Partili, meşalelerle kutlama yaptı. Platformda halkı selamlayan AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve parti yöneticileri Uşaklı seçmenlere teşekkür etti.

MANİSA'DA AK PARTİ'DEN ZAFER KUTLAMASI

MANİSA'dan dört milletvekili çıkaran AK Parti seçmeni, sonuçları havai fişek gösterileri eşliğinde şarkılar söyleyip, oluşturdukları konvoylarla tur atarak kutladı.

Erken seçimlerde ülke genelinde başarılı bir sonuç elde eden AK Parti'de, seçim zaferi Manisa kent merkezi ile ilçelerinde de kutlandı. Kent merkezindeki Manolya Meydanı'nda toplanan partililer, havai fişekler eşliğinde şarkılar söyleyip, sloganlar attı. Kutlamalara AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, büyük bir zafer kazandıklarını belirtip, "Büyük uğraşlar sonucunda Türkiye'de tek başına iktidar olarak büyük bir zafer elde ettik" dedi.

KIRIKKALE CUMHURİYET MEYDANI'NDA SEÇİM ZAFERİ COŞKUSU

KIRIKKALE'de 7 Haziran seçiminde MHP'nin kazandığı 1 milletvekilini, yurt dışından gelen oylarla birlikte geri alan Ak Parti 3 milletvekili çıkarırken, seçmenleri Cumhuriyet Meydanı'nda baydram sevinci yaşadılar. Önce MHP, daha sonra ise AKP bayram yaşadı.

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, il başkanılğı binasından destek veren partililere teşekkür etti. Akçay, Türkiye ve Kırıkkale'nin istikrardan, birlik ve beraberlikten, dirlikten yana oy kullandığını belirtirken, "Ne kadar şükretsek azdır. Şu anda şükretme zamanıdır. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. Cumhuriyet Meydanı'nda AK Parti'nin sevinci nedeniyle Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir de birer konuşma yaparak hedeflerine ulaşmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

KOCAELİ'DE AK PARTİLİLERDEN HALAYLI KUTLAMA

KOCAELİ'de seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, halaylar çekti. Yapılan konuşmaların ardından havai fişekler atıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, her mutluluğun yeni bir sorumluluk olduğunu söyledi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı önünde önceki seçimlerde olduğu gibi dev platform kuruldu. Büyük led ekranının da olduğu platformda, seçim sonrasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti milletvekilleri, ilçe belediye başkanları partilileri selamladı.

AK PARTİ ANTALYA'DA COŞKULU KUTLAMA

AK Parti'nin kesin olmayan sonuçlara göre tek başına iktidar olması, Antalya İl Başkanlığı'nda coşkuyla kutlandı.

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından yüzlerce AK Partili, il binasına akın etti. Bina içindeki ekrandan seçim sonuçlarını takip eden partililer, partilerinin seçimlerden birinci çıkmasını coşkuyla kutladı. Partililere bina önünde Türk bayrakları ve parti bayrakları dağıtıldı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle il binası önüne dev ekran ve platform kuruldu. Platformdan yayınlanan AK Parti şarkıları ile partililer halay çekip tempo tuttu. İl binası önüne sığmayan kalabalık, Gazi Bulvarı üzerindeki üst geçidin merdivenlerini doldurdu. Üst geçitten, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterini açan partililer, meşaleler ve konfetiler eşliğinde seçim zaferini kutladı.

Platforma çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün boyunlarına Antalyaspor atkısı takıldı. Büyük sevgi gösterisinde bulunulan iki başkan kalabalığı selamladı. Türel, Tütüncü ve İl Başkanı Rıza Sümer'e dokunmak isteyen partililer izdihama neden oldu. Programları nedeniyle Dışişleri Eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve milletvekili İbrahim Yılmaz ve Atay Uslu kutlamalara katılamadı.

Ardından milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Başkan Türel, Başkan Hakan Tütüncü, İl Başkanı Sümer, ellerini havaya kaldırarak partilileri selamladı.

SAMSUN'DA AK PARTİ COŞKUSU

AK Parti'nin seçimlerden zaferle çıkması Samsun'da büyük coşku ile karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce partiliye seslenen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bugün sevinçli, mutluyuz. Ama bugün sadece Samsun değil, bugün sadece Ak Parti değil, bugün Türkiye kazanmıştır. Bugün Ortadoğu, dünya kazanmıştır" dedi.

GAZİANTEP'TE HAVAİ FİŞEKLER GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI

Gaziantep'te AK Partililer seçim zaferini havai fişeklerle kutladı. Kentin farklı bölümlerinde aynı anda patlayan havai fişekler renkli görüntülere sahne oldu.

Gaziantep'te toplam 1 milyon 139 bin 452 seçmenden 955 bin 650 kişi, kentte kurulan 3 bin 495 sandıkta oy kullandı. Resmi olamayan sonuçlara göre oyların 580 bin 112'sini alarak yüzde 61 oy oranı ile açık ara birinci parti olan AK Parti, bu sonuçlara göre 7 Haziran seçimlerinde 6 olan milletvekili sayısını ise 8'e çıkarmış oldu. Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlanmasıyla birlikte AK Parti'in Gaziantep'te açık ara önde gitmesi ile kentte zafer kutlamaları erken başladı. Kentin farklı bölgelerinde aynı anda patlatılan havai fişeklerle seçim zaferi kutlandı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar gökyüzünü aydınlatan havai fişekler kentin her bölgesinden izlendi.

MALATYA SOKAKLARINDA AK PARTİ COŞKUSU

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidara gelmesi Malatya'da sevinçle karşılandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin ardından Malatya sokaklarında partililerin coşkusu vardı. Malatya'da da 6 milletvekilliğinden 5'ini alan AK Parti'de, şehir merkezi renkli görüntülere sahne oldu. İnönü Kapalı Çarşısı önünde toplanan AK Partililer, halaylar çekerek başarıyı kutladılar.

AA-DHA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber