YÖK Başkanı'nın gizli planı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fatih Çekirge'nin Hürriyet'teki yazısı...

İstifa planı

ÜNİVERSİTE camiasından önceki gün çok gizli bir senaryo kulislere düşüyor.

Konu YÖK Başkanlığı.

Sızan değerlendirme şöyle:

- YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in görev süresi, Cumhurbaşkanı Sezer'in görev süresinden kısa bir süre sonra doluyor. Böylece yeni YÖK Başkanı'nı Sezer değil, yeni Cumhurbaşkanı'nın seçme olanağı doğuyor. YÖK ve Milli Eğitim arasındaki çatışma ortada. İşte bu çatışma ortamında AK Parti'nin seçeceği bir Cumhurbaşkanı'nın Milli Eğitim Bakanlığı doğrultusunda seçim yapma ihtimali üzerinde duruluyor.

İşte bu değerlendirmenin ardından ne yapılacağı sorusu geliyor.

Kulislere düşen plan şu:

- Eğer YÖK Başkanı Sezer'in görev süresi dolmadan sağlık nedeniyle istifa ederse, bu durumda yeni YÖK Başkanı'nı yine Sezer'in seçme olanağı sağlanıyor. Ayrıca bazı kritik üniversitelerin rektörleri de benzeri bir yöntemle belirlenebilecek.

Evet, Ankara'nın derin kulislerinde ve şimdilik üniversite kampuslarında dile gelmeye başlayan plan bu...

Erdoğan Teziç'le bu konuyu konuşmadım. Ancak çok yakın çevresinde bu değerlendirmeyi yaptığını, hatta karar bile aldığını duyuyorum. Bu arada YÖK kulisleri bu senaryonun Cumhurbaşkanı'nı zor duruma düşürmeden nasıl uygulanacağı sorusuyla çalkalanıyor. Benim yaptığım temasların sonucu ise şu:

Nisan ayına kadar çok şey olabilir. Bu yüzden istifa zamanlaması önemlidir. Cumhurbaşkanı'nın titizliği nedeniyle, istifa zamanlaması önemseniyor. Bu yüzden ilk planda Teziç Hoca, şu an böyle bir şey yok, cevabını bile verebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber