Çözüm sürecinde 'yeni süreç' beklentisi

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin tamamlanmasının ardından HDP, çözüm sürecinde hareketlenme bekliyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 03 Kasım 2015 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çözüm sürecinde 'yeni süreç' beklentisi

Esra YAZDIÇ DEMİR

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) ile kısa süre önce görüşen HDP heyeti, 1 Kasım sonrasında "çözüm süreci"nin "buzdolabı" ndan çıkarılabileceği sinyalini vermişti.

Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP'nin İmralı heyeti bekleyişini sürdürürken hükümet kanadının, HDP'den daha ılımlı ve farklı bir ekibin İmralı'ya gitmesini istediği belirtiliyor. Kulislerde, Altan Tan gibi bazı isimler konuşuluyor.

FORMÜLLERE AÇIK

Çözüm sürecinin devam ettirilmesi için AK Parti'den gelecek farklı formüllere açık olduğu mesajını veren HDP ise süreci uzun zamandır takip eden heyetin deneyimlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret ediyor.

Sürecin, yeniden ivme kazanmasını isteyen HDP, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın sürece dair izlenecek yol konusundaki görüşlerini almak için Ada'ya gitme taleplerini bir kez daha yineleyecek.

Buldan bu kapsamda KDGM'nin sürecin devam etmesi yönünde kendilerine görüş bildirdiğini ve bunun için de mücadele edeceklerini söylediklerini aktarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber