Şahin: Kıyafetle cumhuriyet yıkılmaz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı'nın dünkü konuşmasında, "irtica faaliyetlerinin giderek arttığı" yönündeki sözlerine katılmadığını söyledi. Şahin, "Aksi iddiada olanlar delilleriyle bunu ortaya koymalı. En şiddetli şekilde üzerine gider, yakasına yapışırız" dedi.

Yeni yasama yılı nedeniyle dün akşam TBMM'de verilen resepsiyon, ramazan dolayısıyla özel bir düzenlemeye sahne oldu. Resepsiyonun yapıldığı tören salonunun yanındaki küçük salonda da iftar hazırlığı yapıldı. TBMM Başkanı Arınç orucunu burada açtıktan sonra, konuklarını karşıladı. İçki servisi de yapılan resepsiyona Cumhurbaşkanı Sezer katılmazken, TSK üst yönetimi tam kadro hazır bulundu.

Resepsiyonda soruları yanıtlayan Şahin, asıl irtiacının; geçmişte din adına işlenen cinayetler ve mezar evleri olduğunu dile getirdi. "Halkın dinini yaşarken biraz daha yoğunlaşmasını irtiaca olarak değerlendiremeyiz" diyen Şahin, özetle şunları söyledi:

"İslam insanı olur ama, islam devleti olmaz. Bunun aksini savunan ve o konuda faaliyette olan varsa laikliğe aykırı hareket ediyor demektir. Bilim ve teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda geriye gitmek, padişahlığı özlemek demokrasiden vazgeçmek, laik cumhuriyetten vazgeçerek teokratik bir düzen peşinde koşmak için insanın aklını yitirmiş olması lazım."

Tarikatlar izole edilir

Şahin, İstanbul Çarşamba'daki çağdışı kıyafetli tarikat üyelerinin anımsatılması üzerine de, "Bu ülkede kılık kıyafet yasalarına uygun davranmıyorlarsa ve tehdit sadece bundan ibaretse bunu halletmek mümkündür. Bu cumhuriyeti falan da yıkmaz. Abartıldığı gibi tehlike oluşturmaz. Bunlar izole edilebilir. Asıl tehlike laik cumhuriyeti yıkacak şekilde örgütlenmedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber