Bodrum Belediyesi'nde danışman krizi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet operasyonuyla uzun süre gündemde kalan CHP'li Bodrum Belediyesi'nde, danışman krizi yaşanmaya başladı. Belediyenin danışma ihalesini kazanan Hikmet Canatalay'ın, bazı servislerin feshi ve görev değişiklikleri yaptığı, ülkücü olduğu, kendisine ait sitede propaganda yaptığı öne sürülürken, uygulamalara itiraz eden bazı işçi ve memurların istifaya hazırlandığı kaydedildi.

Bodrum Belediyesi'nin hizmetlerine danışmanlık ve personele eğitim için bir ay önce açtığı ihaleyi, merkezi Ankara'da bulunan ve yönetim kurulu başkanlığını Hikmet Canatalay'ın yaptığı Canatalay İnşaat Taahhüt Gıda Oto. Tur. Mad. Müşavirlik Dış Ticaret Limited Şirketi kazandı.

110 günlük eğitim için 55 bin YTL alacak olan Canatalay, bir hafta önce Bodrum'a gelerek belediyeye hizmet vermeye başladı. İddiaya göre Canatalay'ın önermesiyle kısa sürede su ve kanalizasyon birimi feshedilerek Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlandı. Bir nikah memuruyla zabıta memurunun yerleri değiştirildi.

İktisat İşleri Müdürü Sinan Çırakoğlu İtfaiye Amiri yapıldı. Canatalay'ın ?www.hikmetcanatalay.com' adlı sitesinde ülkücülük propagandası yaptığı da belirtildi. Gelişmeler üzerine Bodrum CHP ilçe örgütü ile Bodrum Belediyesi telefon yağmuruna tutuldu.

Sitedeki ?Öç almayı Türk asla unutmasın. Ne kadar korkak Türk varsa hepsini helak et. Tembel Türk'ü hemen öldür. Türk yurdunda yoksulluk o kadar azalsın ki fakirlik suç sayılsın. Türk'e insaniyetten evvel Türk milletini düşündür. İnsanların insaniyet dedikleri şey, göz boyamak için icat edilmiş bir boyadır? ifadeleri dikkat çekti.

?OLUMSUZ BİR DAVRANIŞINI GÖRMEDİK'

Bodrum Belediyesi'ne danışmanlık hizmetleri verilmesi için açılan ihaleyi Hikmet Canatalay'ın şirketinin kazandığını, 110 gün için 55 bin YTL ödeneceğini belirten Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan şunları söyledi:

?İhaleyi açarken ve yaparken kimsenin siyasal tercihini kontrol etme gibi bir durumumuz olamaz. Önemli olan birçok belediyeye danışmanlık hizmeti veren Canatalay ve şirketinin Bodrum Belediyesi'ne de olumlu katkılarının bulunması. Ancak kişinin internet sitesinde yazılanlar, partimizin tabanına ters düşecek görüşlerle ilgili sıkıntı bana da iletildi. Bekleyip görmekten başka bir şansımız yok. Canatalay'ın şu ana kadar olumsuz bir davranışını görmedik. Kişisel siyasi tercihinden çok hizmeti ön planda tutmak gerekir.?

Adının açıklanmasını istemeyen bir CHP'li yetkili ise ?Kişilerin özgeçmişi araştırılmadan yapılan bazı ihalelerde bu tür sakıncalı durumlar ortaya çıkabiliyor. Birçok CHP'linin yanı sıra farklı partilerden ve halktan da bu konuda yoğun şikayet alıyoruz. Durumu acil olarak değerlendirme yoluna gideceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber