İşte ikiye bölünecek Bakanlıklar

Başbakan Davutoğlu seçim zaferinin ardından yeni dönem çalışmalarına yoğunlaştı. Davutoğlu yönetimindeki strateji ekibi yeni kabinenin oluşturulması ve Hükümet programının hazırlanması için gece gündüz çalışıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Kasım 2015 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte ikiye bölünecek Bakanlıklar

Şerife Güzel

AK Parti'de seçim sonrası iki yönlü yoğun mesai başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir yandan Hükümet programı diğer yandan da kabine oluşumu için çalışmalara başladı. Davutoğlu başkanlığındaki strateji ekibi, gece geç saatlere kadar toplantılarını sürdürdü. Strateji ekibi, Hükümet programı ve 100 günlük eylem planı için hazırlıkları yürütürken Davutoğlu diğer yandan da yeni kabinesini kimlerden oluşturacağıyla ilgili çalışma yapıyor.

6 yeni bakanlık kuruluyor

Strateji toplantısında, yeni bakanlıkların kurulması konusu da değerlendirildi. Daha önce gündeme gelen çalışmalar tekrar masaya yatırılarak, bazı bakanlıkların ikiye bölünerek 6 yeni bakanlığın oluşturulması üzerinde duruldu. Buna göre Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Maden, Gümrük ve Ticaret bakanlıkları ikiye ayrılarak birer yeni bakanlık oluşturulacak. Şu anda 4 olan başbakan yardımcılıklarına da bir yeni başbakan yardımcılığı daha eklenecek. Böylelikle 6 yeni bakanlık kurulacak.

YASA DEĞİŞECEK

Ancak bu düzenlemenin hayata geçirilebilmesi için yasa değişikliği gerekiyor. Bu nedenle de öncelikle mevcut durumla yeni Hükümetin kurulacak. Hükümetin kurulup, güvenoyu alarak iş başı yapmasının ardından hazırlanacak bir yasa değişikliği ile bu değişimin sağlanması sağlanacak. Bu nedenle de ilk etapta bakanlık sayısı ve bakanlar, mevcut durumdaki şekliyle belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber