Şehit Babası: Bölgeye gitmeyi kendisi çok istemişti

Şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in babası İbrahim Akyer: "Özellikle o bölgeye gitmeyi kendisi çok istemişti. Onunla beraber görev yapan bazı arkadaşları görevi bırakmıştı, o bırakmadı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2015 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Babası: Bölgeye gitmeyi kendisi çok istemişti

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in babası İbrahim Akyer, "Özellikle o bölgeye gitmeyi kendisi çok istemişti. Onunla beraber görev yapan bazı arkadaşları görevi bırakmıştı, o bırakmadı" dedi.

Şehidin Bartın'ın Kozcağız beldesi Kocameşe Mahallesi'nde ikamet eden babası, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son dün akşam görüştüklerini söyledi.

Oğlunun bölgede görev yapmasından herhangi bir şikayeti ve korkusu olmadığını ifade eden İbrahim Akyer (53), "Korksaydı oraya gitmezdi. Özellikle o bölgeye gitmeyi kendisi çok istemişti. Onunla beraber görev yapan bazı arkadaşları görevi bırakmıştı, o bırakmadı. O bölgede görev yapmayı canıgönülden istiyordu" diye konuştu.

Gazetecilerin terörle mücadeleyle ilgili sorusunu da yanıtlayan Akyer, "Yukarıda Allahımız, arkamızda devletimiz var. Söyleyecek bir şeyim yok" ifadesini kullandı.

Şehit Uğur Akyer'in, kız kardeşi Dilek Akyer'le son telefon görüşmesinde, "Benimle göreve başlayan arkadaşlarımdan bazıları istifa etti, ben etmeyeceğim. Bayrağımı koruyacağım, vatanımı bekleyeceğim. Ben gidersem vatanı kim koruyacak" dediği öğrenildi.

Baba Akyer'i, Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur ve İl Müftüsü Mahmut Gündüz teselli etmeye çalıştı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Gülyazı Karaçalı üs bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer, teröristlerin döşediği mayına basması sonucu şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber