Emniyet'ten uyarı: PKK, öğrenci yurtlarında provokasyon yapacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK/Kongra-Gel başta olmak üzere terör örgütlerince öğrenci yurtlarında planlanan provokasyona karşı uyardı.

Emniyet'e göre terör örgütleri şehir merkezlerinden uzak yurtlarda rahatsız edici tutum ve davranışta bulunarak öğrencilerin yurtlardan ayrılmalarını ve devlet güvencesi olmayan yerlerde barınmalarını hedefliyor. Son dönemde gerçekleştirilen provokatif eylemleri de dikkate alan Emniyet yetkilileri, özellikle Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda ve öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirdikleri yerlerde meydana gelebilecek olumsuz olayların engellenmesi amacıyla güvenlik güçlerinden istihbari çalışmalara ağırlık vermelerini ve önceden alınan tedbirleri tekrar gözden geçirmelerini istedi. PKK elebaşısı Abdullah Öcalan, örgüte silah bırakma çağrısında bulundu; ancak terör örgütünün faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Okulların ve buna bağlı olarak yurtların açılmasıyla birlikte başta PKK ve diğer örgütlerin buralarda provokatif eylemler planladığı saptandı. Emniyet'in konuyla ilgili 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderdiği uyarı yazısında, 11 Eylül 2006'da yurtların hizmete açılmasıyla birlikte, terör örgütlerinin özellikle yükseköğretim kurumlarında bazı olumsuz eylemlere kalkışabileceği ve öğrencilerin de bu eylemlere çekilmek istendiğine dikkat çekildi. Öğrencilerin her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlerden korunarak huzurlu bir ortamda öğrenimlerine devam etmeleri için geniş güvenlik önlemi alınması talimatı verildi.

Terör örgütlerinin gençliği eleman temin etme yönünden önemli bir kaynak olarak gördüğüne dikkat çekilen uyarıya göre, örgütler üniversite öğrencilerini örgütsel faaliyetler içine çekmeye çalışacaklar. Söz konusu yazıda, ?Terör örgütlerinin özellikle şehir merkezinden uzak yurtların bulunduğu yerlerde rahatsız edici tutum ve davranışta bulunarak öğrencilerimizin yurtlardan ayrılmalarına ve devlet güvencesi olmayan yerlerde barınmalarına neden olabileceği değerlendirilmektedir.? denildi.

?Polis, adaletin ilk kapısı'

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, polisin, devletle özdeşleştiğini belirterek, ?Polis, adaletin ilk kapısı ve başlangıç noktasıdır.? dedi. Polis Akademisi'nin yeni eğitim dönemi açılış töreninde konuşan Aksu, AB sürecinde, polise yapılacak en iyi yatırımın eğitim olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber