PKK'lılar hastaneyi yine roketle vurdu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne giden polis panzerine bir grup PKK'lı teröristin düzenlediği roketatarlı saldırıda, hastanenin diyaliz ünitesi ve morgu da isabet aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Kasım 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'lılar hastaneyi yine roketle vurdu

Saldırıda yaralanan olmazken, diyaliz ünitesi ile morgda hasar meydana geldi. Saldırı sırasında diyaliz ünitesinde kimsenin bulunmaması faciayı önledi. Binada büyük oranda hasar meydana geldi.

Saldırının ardından teröristleri yakalamak için Yafes Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında mahallede çatışma çıkarken, sık sık silah sesleri duyuldu. Üç okulun boşaltıldığı ve öğrencilerin evlerine gönderildiği mahallede çatışmalar sürüyor.

Roketin isabet ettiği diyaliz ünitesinde tedavi gören 32 hasta ise Şırnak ve Nusaybin'deki hastanelere götürüldü.

Kaymakamlığa saldırı

Teröristler, Dicle Polis Karakolu'na dün saat 15.40'da roketatarla ateş açtı. İlçe merkezindeki Hükümet Konağı'na da roketli saldırı düzenlendi. Aynı saatlerde bir diğer saldırı da Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlendi. PKK'lı teröristlerin roketli ve uzun namlulu saldırısına güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırı sırasında Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan Kaymakam Ahmet Adanur'un, bina dışındaki 2 yakın koruması, duvardan kopan şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber