Yurtta dayak iddiasını müfettiş soruşturacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA Valiliği, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan 2 çocuğun dövüldükleri iddiasını soruşturmak üzere müfettiş istedi. Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Fuat Altay, olayı esefle kınadıklarını açıkladı.

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklardan 15 yaşındaki S.A. ile 16 yaşındaki M.A.Ş., yurt müdürü L.G. ve kurum diyetisyeni M.Y. tarafından dövüldükleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Antalya Valiliği, yurtta kalan 2 çocuğun dövüldükleri iddiasını soruşturmak üzere bakanlıktan müfettiş istedi.

Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Fuat Altay ise düzenlediği basın toplantısında, Tabip Odası yönetimi olarak, olayı esefle kınadıklarını ifade etti. Kurumda görevli Dr. Sedat Turan'ın olayın ardından görev yerinin değiştirilmesini eleştiren Altay, ?Dr. Turan, hekimlik ve insani sorumluluğu ile olayın kontrol altına alınmasına yardımcı olurken, haksız yere suçlanmış ve taraf haline getirilmiştir. Herhangi bir soruşturma olmadan ve gerekçe gösterilmeden görev yeri değiştirilmiştir. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yöneticilerinin hakaret ve tehditlerine maruz kalmıştır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber