Tarihi ilçe Sur'da yaşama terör darbesi

Diyarbakır'da, bünyesinde onlarca tarihi yapının bulunduğu ve kentin ilk yerleşim yeri Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yaşam adeta kesintiye uğradı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2015 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihi ilçe Sur'da yaşama terör darbesi

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yaşam adeta kesintiye uğradı.

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan tarihi surların yanı sıra bünyesinde onlarca tarihi cami, kilise, han, hamam, kervansaray ve evlerin bulunduğu, kentin ilk yerleşim yeri Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları yaşamı sekteye uğratırken, vatandaşları da mağdur ediyor.

Kimi ilçe sakini katlanılamaz hale gelen terörist saldırılar nedeniyle yanlarını aldıkları bazı eşyalarla evlerini terk ediyor, kimi vatandaşlar yaşadıkları korku nedeniyle eşyalarını dahi alamadan evlerinden ayrılmak zorunda kalıyor, göç etme imkanı olmayan vatandaşlar ise terörün gölgesinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Terör saldırıları nedeniyle zaman zaman elektrik ve su kesintileri yaşanırken, ilçede çöpler düzenli olarak toplanmıyor.

Terör saldırılarının mağduru çocuklar

Sur ilçesinde teröristlerin saldırılarından en çok etkilenenlerin başında çocuklar geliyor.

2015-2016 eğitim-öğretim dönemi başladığından bu yana patlayıcı tuzakları, hendek ve barikatlar nedeniyle çocuklar güven içerisinde okullarına gidemiyor.

Ailelerinin güvenlik endişesi ile okula göndermek istemediği çocuklar, evlerinin önünde dahi özgürce koşup, oynayamıyor.

Teröristlerce kazılan hendek ve barikatların bulunduğu sokaklardaki Kurşunlu, Hasırlı, Hacı Hamit ve Hocaoğlu camilerinde ibadetin yapılamadığı belirtildi.

Vatandaşlar durumdan rahatsız

İlçe sakinlerinden Furkan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerin mahallelerinde silahla gezdiklerini, endişe duydukları için evlerinden dışarı çıkamaz hale geldiklerini söyledi.

"Camilere gidemiyoruz. Huzur yok. 'İnadına barış' diyorlar ama barışı onlar getiremez. Barışı ancak devlet getirir. Bunlar Kürt'ün de Türk'ün de temsilcisi olamaz" diyen Uçar, rahat bir şekilde uyuyamaz hale geldiklerini aktardı.

"Esnaf çekini, senedini ödeyemiyor"

Esnaf Mehmet Kal, terör örgütü mensuplarının Kürt halkına değil, başka güçlere hizmet ettiğini söyledi.

"Teröristler vatandaşlar için çatışmaya girmiyor" diyen Kal, terör olaylarından dolayı yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Kal, esnafın kepenk açamaz hale geldiğini anlatarak, "Uzun bir süredir iş yapamadık. Kazancımız olmadığı gibi zarara da girdik. Esnaf çekini, senedini ödeyemiyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber