2014 LYS'de Gülen'in akrabası 3'üncü olmuştu

Fethullah Gülen'in akrabası olan ve aynı adı taşıyan İzmir'de Kolej öğrencisinin Türkiye 3'üncüsü olduğu 2014 LYS'de "güçlü usulsüzlük şüpheleri" üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Kasım 2015 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2014 LYS'de Gülen'in akrabası 3'üncü olmuştu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 LYS'de Türkiye 3'üncüsü olan Fethullah Gülen'in akrabası Fethullah Gülen'in sınav sonuç belgesini ihbar kabul ederek, sınavla ilgili soruşturma başlattı. KPSS'deki usulsüzlük soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Kolej öğrencisi Fethullah Gülen'in Türkiye 3'üncüsü olduğu 2014 LYS'de, "güçlü usulsüzlük şüpheleri" bulunması üzerine soruşturma talimatı verdi. Savcı Erkman'ın, bir avukatın attığı, "Sayın savcım HTS kayıtlarıyla uğraşmayın. Belki iddianameye yardımcı oluruz" tweet'i ve paylaştığı Fethullah Gülen isimli öğrencinin LYS sonuç belgesini de ihbar kabul ettiği öğrenildi. 2014 LYS sonuçlarına göre derece yapan dershanelerin isimlerini paylaşan "örgüt şeması hazır" ve "Sayın savcım, burada tüm soruları doğru cevaplayan bir FEM Dershanesi öğrencisi var. Dikkatinizi çekebilir" tweet'lerinin de ihbar kabul edildiği belirtildi. Söz konusu sınavla ilgili ÖSYM'nin de ayrıca soruşturma başlattığı öğrenildi. ÖSYM'nin istatistiklerine 2014 LYS'de adaylar matematikte 50 sorudan ortalama dokuz soruyu, Geometri'de 30 sorudan beş soruyu doğru yanıtlayabildi. Bu oran 30 soruluk fizikte beş, kimyada yedi, biyolojide dokuz, 56 soruluk Türk dili ve edebiyatında 18, 24 soruluk coğrafyada 8.

'İsmimi duyurdum'

Sınava girdiği tarihte Kolej öğrencisi olan Gülen ise, 2014 LYS'de matematikten 50 doğru 0 yanlış, geometriden 30 doğru 0 yanlış, Türk dili ve edebiyatından 52 doğru dört yanlış, coğrafya-1'den 20 doğru dört yanlış, coğrafya-2'den 12 doğru iki yanlış, tarihten 29 doğru 15 yanlış ve felsefeden ise 25 doğru yedi yanlış çıkararak, TM 1 ve TM 2 puan türlerinde Türkiye 3'üncüsü olmuştu. Aldığı puanla tek tercihi olan bilkent Üniversitesi Hukuk'a giren Gülen, basın mensuplarına, "Şerefle taşıdığım bu ismi duyurmak çok önemliydi benim için. Bu dönemde hocamıza kötü şeyler söyleniyor, onlara bir cevap olarak biz de bunu yapmak istedik" demişti.

Özel seçildi

KPSS'deki usulsüzlük soruşturması kapsamında geçen hafta ÖSYM Soru Hazırlama Birimi'nde çalışan biri kadın üç kişi tutuklanmıştı. Bu kişilerin, 2014 LYS sorularını cemaatin itibar kazanması için KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmada geçen, "örgüt yöneticilerine" ilettikleri ileri sürülüyor. Öğrenci Gülen'in, o dönemde devam ettiği eğitim kurumunun ortağının da KPSS'deki usulsüzlük soruşturması zanlılarından, "Paralel Yapı'nın eğitim imamı" olduğu ileri sürülen Y.R. olduğu iddia ediliyor. Soruşturmada, Gülen'in büyük başarı gösterdiği sınavın, cemaat üzerinde oluşan olumsuz algının kırılması amacıyla özel olarak seçildiği iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber