15 Kasım 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2015 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Kasım 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- G20 Liderler Zirvesi.

- Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu zirve, Antalya'da başlıyor.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, B20 ve L20'nin bazı G20 liderleriyle yapılacak "Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve" başlıklı ana oturumun açılış konuşmasını yapacak.

- Erdoğan, zirveye katılan liderleri Regnum Otel'de karşılayacak, aile fotoğrafı çekiminin ardından "Kalkınma ve İklim Değişikliği" başlıklı çalışma yemeğine geçilecek.

- Zirveye katılan liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde "Kapsayıcı Büyüme: Küresel ekonomi, büyüme stratejileri, işsizlik ve yatırım stratejileri" başlıklı açılış oturumu ve "Küresel Sınamalar: Terörizm ve mülteci krizi" başlıklı akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Antalya/09.30/12.00/13.30/15.30/20.30)

- Erdoğan, zirve kapsamında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

- Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun basın toplantısı düzenleyecek.

(Antalya/11.00)

- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küresel KOBİ Finansmanı Forumu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.

(Antalya/11.30)

- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, konuk ülke dışişleri bakanları ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

(Antalya/12.00)

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, B20 ve W20 ortak etkinliğinde Mülteci Kadınlar Paneli'nin açılış konuşmasını yapacak, zirveye katılacak devlet ve hükümet başkanlarının eşleri onuruna akşam yemeği verecek.

(Antalya/11.00/20.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1 - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM Başkanvekili Naci Bostancı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, KKTC'nin 32. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

(KKTC)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KADEM İşbirliğiyle ''Kadına Yönelik Şiddete Dur De!'' yürüyüşüne iştirak edecek.

(İstanbul/07:00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mimar Sinan Mühendisler Birliğince düzenlenecek "Asrın Projesiyle Kıbrıs'a Atılan İmza" programına katılacak.

(İstanbul/08.30)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Avrasya Maratonu"na iştirak edecek.

(İstanbul/08.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili gelişmeler ediliyor.

- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy ile görüşecek.

- Saldırılarda hayatını kaybedenler için Notre Dame kilisesinde ayin düzenlenecek.

(Paris)

2- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

6- Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kamuoyunda "Port Said olayları" olarak bilinen davanın Port Said Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşması takip edilecek.

(Kahire)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gölcük ilçesindeki Eyüp Sultan Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan öğrencilerin diploma törenine katılacak.

(Kocaeli/11.00)

SPOR

1- Vodafone 37. İstanbul Maratonu koşulacak.

- Organizasyon kapsamında maraton, 15 ve 10 kilometre koşularla, halk yürüyüşü gerçekleştirilecek.

(İstanbul/09.00/09.10/09.30)

2- A Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(İstanbul/18.00)

3- Hentbolda Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. tur ilk maçlarında Ardeşen Gençlik, deplasmanda Danimarka'nın Team Esbjerg, Yenimahalle Belediyespor ise evinde Belarus'un BNTU-BelAZ takımıyla karşılaşacak.

(Esbjerg/14.00/Ankara/17.00)

4- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 7. hafta, Demir İnşaat Büyükçekmece-Fenerbahçe, Torku Konyaspor-Darüşşafaka Doğuş, Banvit-Muratbey Uşak Sportif, Pınar Karşıyaka-Royal Halı Gaziantep maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/15.00/Konya/Balıkesir/16.00/İzmir/18.00)

5- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 6. hafta, İstanbul Üniversitesi-Yakın Doğu Üniversitesi, Edirne Belediyesi Edirnespor-Canik Belediyespor, Abdullah Gül Üniversitesi-Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş, Fenerbahçe-Basketbolu Geliştirenler Derneği müsabakalarıyla sona erecek.

(İstanbul/16.00/17.00/Edirne/Kayseri/16.00/Hatay/16.30)

6- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 6. hafta maçları yapılacak.

7- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 8. hafta 4 maçla başlayacak.

8- Spor Toto 2. Lig'de 12. hafta karşılaşmaları oynanacak.

9- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turu rövanş maçında

Macaristan ile Norveç karşı karşıya gelecek.

(Budapeşte/21.45)

10- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18. yarışı Brezilya Grand Prix'si

koşulacak.

(Sao Paulo/18.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber