Devlet Bahçeli'den taktik itirafı

MYK'da konuşan Devlet Bahçeli, 7 Haziran gecesi yaptığı "çözüm endeksli hükümet ve erken seçim" isteğinin taktik olduğunu söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Kasım 2015 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Bahçeli'den taktik itirafı

Nevin Bilgin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti yönetimine karşı seçimlerin ardından muhalif hamle başlatanlara karşı iki adım attı. Bahçeli, önceki gün 7 Haziran ve 1 Kasım'da seçilen milletvekilleriyle yemekte biraraya geldi. Meral Akşener'e de davet gitti. Ancak Akşener katılmadı. Bahçeli, dün de MYK'yı topladı. Yine adı başkanlık yarışında geçen Ümit Özdağ'ı, Tuğrul Türkeş'ten boşalan Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturttu. Seçim hükümeti teklifi nedeniyle istifa eden Kenan Tanrıkulu da diğer boş olan genel başkan yardımcılığı koltuğuna atandı. Bahçeli, "bütün algı operasyonlarına rağmen MHP'nin dimdik ayakta olduğunu, 'parti içi muhalefet' yürütüyormuş gibi görünenlerin yaptıklarının hiçbir şey ifade etmeyeceğini" söyledi.

MHP'SİZ MECLİS İSTENİYOR

1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren Bahçeli, 20 ayda 4 seçim geçirildiğini, seçimlerde AK Parti'nin oylarının düşme trendine girmişken, 7 Haziran sonrasında yaratılan algı nedeniyle AK Parti'nin oylarının yükseldiğini ifade etti. 1 Kasım seçim sonuçlarını 3 Kasım 2002'deki seçimlere benzeten Bahçeli, " O dönemde de 57 hükümette MHP ve DSP üzerinden operasyon yürütüldü. O dönemde MHP'siz Meclis yaratıldı. Şimdi de milli irade üzerinde benzeri oyun oynanarak benzer tablo sergilenmeye çalışıldı" dedi. Bahçeli, 7 Haziran seçimi sonrasında yapılan önerilerine de açıklık getirerek çözüm endeksli hükümet ve erken seçim isteğinin taktik olduğunu söyledi. Bahçeli, seçim sonuçları belli olmadan anayasa tartışmalarının başlatıldığını, çözüm süreci ve yeni anayasa nedeniyle MHP'siz bir Meclis istendiğini ifade etti. Bahçeli, 1 Kasım seçim sonuçlarının bunlar göz ardı edilmeden değerlendirilmesini istedi. Bahçeli, muhalifler kongre taleplerini değerlendirirken, seçimin ertesi gün mahkeme kararıyla Sinan Oğan'ın dönmesinin ilginç olduğunu, dosya kapağı açılmadan karar verildiğini ifade etti. Olağan kongrenin 18 Mart 2018'de yapılacağını ifade eden Bahçeli, "Hukuki şartlar yerine getirilirse olağanüstü kongre konusunda gereğini yaparız. Bizi buraya getiren ülkücü iradedir. O iradeye yine teslim oluruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber